Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Sicil affı çıktı ? Sicil affı kimleri kapsıyor?

Sicil affı son dakika gelişmesi… Corona virüs salgını etkisini göstermeye devam ederken, art arda alınan kararların ardından vatandaşlar arayışa geçti.

Sicil affı çıktı ? Sicil affı kimleri kapsıyor?
REKLAM ALANI
25 Mart 2020 13:33 | Son Güncellenme: 25 Mart 2020 13:35

Milyonlarca vatandaşın umut ışığı beklediği konulardan biri de sicil affı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sicil affı konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Bankaların veto ettiği , kredi kullanamayanlar için de sicil affı gündeme geldi. Peki, sicil affı nedir? Sicil affı resmi gazete yayımlandı mı? 2020 Sicil Affı kararı kimleri kapsayacak? Detaylar haberimizde.

Dünyayı saran ve hemen her ülkeyi ciddi yapısal kararlar almaya iten corona virüsü salgını, Türkiye’de de özel önlemler alınmasını gerektiriyor. Birbirinden farklı düzenlemelerin yaşandığı bu dönemde, milyonlarca vatandaşın umut ışığı beklediği konulardan biri de sicil affı. Sicil affı hakkında arayışa koyulanlar, sicil affının ne demek olduğunu öğrenmek istiyor. Özellikle kredi borçlarını ödeyemeyen ve sicili bozulan vatandaşların merakla araştırdığı sicil affı tam olarak ne demek? Sicil affı kimleri kapsıyor? İşte detaylar;
Sicil affı ne demek?
2017 yılında yapılan son düzenleme sonrasında binlerce esnaf yeniden sicil affı yasası düzenlemesini talep etmektedir. 2020 yılında meclise tekrar sunulan ve düzenleme yapılarak esnaf ve kara listedeki vatandaşlara umut olacak sicil affı yasası ile ilgili çalışmalar bitti. 2020 yılında torba yasa ile beraber sicil affı yasasının da yeniden düzenlenerek geçmiş dönemlerde bankalara borcu bulunan ve bu nedenle kredi alamayan kişiler listeden çıkarılacak ve sicili temizlenecek.
Sicil affı resmi gazete yayımlandı mı?
Bulunan şartlarda ekonomik şartları zor bir sürece giren esnaf ve vatandaşlar, hükümetten yeni bir sicil affı yasası düzenlemesi bekliyor. Peki 2020 Sicil Affı Resmi Gazete’de yayımlandı mı? Hayır yapılması planlanan düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlanmadı.
Sicil affında son durum nedir?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sicil affı konusu hakkında açıklamalarda bulundu. corona virüsü ile ilgili ekonomik anlamda mücadele için yeni kararlar alınmaya başlandı. Bankaların veto ettiği, kredi kullanamayanlar için de sicil affı gündeme geldi. AK Parti kurmayları sicil affında tavsiye kararı alacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Mevcut düzenlemede kara listede olanlara kredi verilmesinde bankacılar sorumlu tutuluyor. Biz yeni yasa ile kara listenin dikkate alınmayacağını söyleyeceğiz. Ama sonuçta yine bankalar kendileri karar verecek”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.