Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘ŞİDDETLE KINIYORUZ…’

Samsunsporlu taraftarların maç günleri SAMULAŞ tarafından ‘ücretsiz’ olarak taşınması uygulamasının Sayıştay raporlarında yer almasına bir tepki de Samsunspor Divan Kurulu’ndan geldi

‘ŞİDDETLE KINIYORUZ…’
REKLAM ALANI
22 Aralık 2020 19:14

Samsunspor Divan Kurulu Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, “Samsunspor taraftarlarını maç saatinde ücretsiz taşıması konusunu büyük bir olaymış gibi yaygın medyaya taşıyarak, hem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı, hem de Yılport Samsunspor’u kamuoyunda itibarsızlaştırma çabasını şiddetle kınıyoruz” denildi.

‘üCRETSİZ TAŞIMA HER YERDE VAR’
Samsunspor Divan Kurulu’nun konuyla ilgili yazılı açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Belediyelerin yönettikleri kentlerin halkına kolaylık sağlamak amacı ile toplu taşıma yapması asli görevlerindendir. Bu amaçla belediyeler sıkışıklıkları ve zaman kaybını önlemek için özel günlerde halkını ücretsiz taşıma görevini zaten yapmaktadırlar. Nitekim dini bayramlarda ölmüş yakınlarını ziyaret ederek dualarını yapabilmeleri ve milli bayramlarda bayramı izleyebilmeleri için tören alanına halkını ücretsiz taşmaktadırlar. Hatta çoğu kez belediye yönetimlerini elinde bulunduran partilerin siyasi toplantılarına partililerini ücretsiz taşındığı bilinmektedir.

BÜYÜKŞEHİR, YAPMASI GEREKENİ YAPTI
Ne var ki Sayıştay’ın rutin olarak belediye hesaplarını incelemesi sonucu yazılmış ve henüz uygulanmamış bir kararda, bazı maçlarda Samsunspor taraftarlarını kent merkezine uzak olan stada ücretsiz taşıdığı için suçlanmaktadır. Samsun halkına hizmeti görev edinmiş Samsun Belediyesi’nin yapması gerekeni yapmış olmasından suçlanmasının takdirini halkımızın takdirlerine bırakıyoruz.

‘RAPORDAN CIMBIZLA ÇEKEREK…’
Bu konuda en dikkat çekici bir başka konuda, Sayıştay Raporundan cımbızla çekilerek Samulaş’ın Samsunspor taraftarlarını maç saatinde ücretsiz taşıması konusunu büyük bir olaymış gibi yaygın medyaya taşıyarak, hem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı, hem de Yılport Samsunspor’ukamuoyunda itibarsızlaştırma çabasını şiddetle kınadığımızı Samsun ve Samsunspor kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.