Dolar 32,5769
Euro 35,0003
Altın 2.428,87
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Sigaraya 2 lira zam geldi

Artan döviz kuru nedeniyle gelen zamlar arasına bir yenisi daha eklendi. P… M…. grubu, kendi sigara markalarında paket başına 2 lira zam kararı aldı

Sigaraya 2 lira zam geldi
REKLAM ALANI
8 Aralık 2021 15:59

Son dönemlerde sigaraya zam yapılacağı söylentileri gerçek oldu. P… M… grubu sigara markalarında 8 Aralık itibarıyla geçerli olmak üzere fiyat artışına gittiğini açıkladı. Şirket, paket başı 2 liralık zam uyguladı.
1 DAL SİGARA 1 LİRAYI GEÇTİ
Güncel fiyat tarifesine göre en ucuz sigara 17.50 TL’den, en pahalı sigara da 25 TL’den satışa çıkarıldı. Gelen zamların ardından birçok sigara paketinde 1 dal sigara 1 lirayı aşmış oldu.
ÖTV ZAMMI DA YAPILACAK
Bu zamların döviz kurundaki artışlardan kaynaklandığına dikkat çeken Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Bu yaşanan artış kur zammından kaynaklandı. İlerleyen günlerde ÖTV zammı da yapılacaktır” diye konuştu.
RAFLAR BOŞALMIŞTI
Öte yandan, son günlerde tekel bayilerinde satılan sigaralarda tedarik sorunu yaşanıyordu. Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada müşteriyle karşı karşıya geldiklerine dikkat çekerek şu ifadeleri kullanmıştı: “Buradan sigara firmalarına, pazarın liderleri 3 firmaya açıkça sesleniyoruz. Ya ürünleri kısıtlamayıp ticari etik gereği satışınızı yapın ya da zam gelecekse bir an evvel yapın. Bizi tüketici ile karşı karşıya getirmeyin. Türkiye geneli tekel bayileri olarak tepkimiz büyük olacaktır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.