Dolar 32,4525
Euro 34,7453
Altın 2.435,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

SIKI KONTROL!

Samsun’da toplu taşıma araçlarına yolcu olarak binen sivil trafik polisleri, sürücülerin ihlallerini tespit etti

SIKI KONTROL!
REKLAM ALANI
7 Ekim 2021 17:31

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığının talimatları doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce toplu taşıma araçlarına yönelik denetim yapıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli trafik polisleri, sivil kıyafetle yolcu olarak toplu taşıma aracına binerek, sürücülerin ihlallerini tespit etti.

SİVİLLER, TOPLUMA TAŞIMA ARAÇLARINDA
Trafik kontrol merkezinde durdurulan sürücülere, tespit edilen ihlalleriyle ilgili cezai işlem uygulanırken, ihlal yapmayanlara ise teşekkür edilerek uğurlandı. Denetimler konusunda bilgi veren komiser Ali Oral, sivil trafik polislerinin ücretini ödeyerek toplu taşıma araçlarına bindiğini ve sürücü ihlallerini araç içinde denetlediğini söyledi.

‘İHLAL YOKSA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’
Polisin araç içinde yolculuk boyunca sürücüleri gözlemlendiğini ve ihlallerini tek tek not aldığını aktaran Oral, şunları dile getirdi:

“Resmi polis ekiplerinin kontrol noktasında durdurulan sürücülere, sivil polis memuru kimliğini göstererek kendini tanıttıktan sonra sürücüye ait tespit edilen ihlaller varsa, ihlalin kanuni müeyyidesi uygulanmaktadır. Sürücünün herhangi bir ihlali yoksa teşekkür edilerek trafik noktasından gönderilmektedir. Toplu taşıma araçları sürücüleri genel olarak dolmuş durakları dışında indirme ve bindirme işlemi yapma, emniyet kemeri takmama ve yolculuk esnasında telefonla konuşma gibi ihlaller yapmaktadır.”

Kural ihlali yapmayan sürücüler denetimlerin etkili olduğunu belirtirken, kural ihlali yaptığı için ceza kesilen bazı sürücüler ise trafik polisleri ile tartıştı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.