Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

SİYASET SEKTÖRÜ

SİYASET SEKTÖRÜ
REKLAM ALANI
22 Ağustos 2023 09:30 | Son Güncellenme: 21 Ağustos 2023 19:13

Siyaset insan kaynağına dayalı olmalıdır. Bu kaynakta yer alan özellikler liyakat, dürüstlük, bilgi, adalet, yönetim ve organizasyon kabiliyeti, dünyayı Türkçe okumak, halkın içinde olmak, güler yüz, fedekarlık, tevazu,  demokratlık, hukukun üstünlüğüne inanmak,  ortak akıl ile hareket etmek, vatanseverlik, cumhuriyetten yana olmak,  milli ve manevi değerleri savunmak çalışkanlık, zaman ayırmak olmalıdır.

SİYASET DİYE BİR SEKTÖR OLUŞTU

Ne yazık ki ülkemizde siyaset otomotiv, tekstil, inşaat sektörleri gibi bir sektör haline gelmiş, en büyük güç sermaye olmuştur. Üyelik ve delegelik işlevsiz bırakılmış, Partiler tepeden en aşağıya kadar demokrasiden uzaklaşmıştır. Siyasetin mekanizması değişmiştir.

SİYASET LİYAKATI DIŞLAMIŞTIR

Siyasetin geldiği nokta liyakatı dışlamış olmasıdır. Özellikleri yok saymıştır. Yol kapamıştır. Siyaset genel merkezler ile yakın ilişkilere, sermaye gücüne, adamların adamları olmaya dayalı hale gelmiştir. Bunlar gelecekte demokrasi, hizmet etme düşüncesi, tabanda  yaygınlaşma ve yoğunlaşmayı, üyelik sitemine ilgisizliği ve siyasette itibarsızlaşmayı artıracaktır. Çare üye ve delegelik sistemine dönmek, kongre ve ön seçime dönmektir.

Siyasetin bu şekilde devam etmesi halinde siyasetin dokusu ve ruhu yok olacak, siyasette ki idealizm ve fikri düşünceyi ortadan kaldıracaktır.

Siyasette başka bir problem ise siyasetin dilidir. İktidarı ve muhalefeti ile siyasetin dili kirlenmiş, nezaket sınırlarını aşmıştır. Bu anlayış toplumu kutuplaştırmıştır. Sahte gündemlere dayalı ve çözüm önermeyen bir siyaset yapılmaktadır. Partiler buna son vermeli. Çözüm üreten, nezaket ve seviyeyi esas alan gerçek gündemlerin  olduğu siyasete tüm partiler dönmelidir

Siyaset yaklaşan yerel seçimlere odaklanmıştır. Bu süreçte en azından kirli dil dönemi kapanmalıdır.

Yerel seçimlerin ruhuna uygun olarak  şehirlerimizin ve projelerin konuşulduğu bir seçim dönemi geçirmemiz dileğiyle…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.