Dolar 32,3941
Euro 34,5537
Altın 2.376,29
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

‘SİYASETİ TİCARET İÇİN YAPIYORLAR’

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Adem Güney, “Siyaseti birileri gibi ticaret olarak değil halk için yapacağız” dedi

‘SİYASETİ TİCARET İÇİN YAPIYORLAR’
REKLAM ALANI
12 Ocak 2024 20:17

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Adem Güney, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başta olmak üzere AK Partili bazı siyasetçiler hakkında iddialarda bulunurken, Demir’i rüşvet davasında içerden bilgi sızdırılması sonucunda
şikayetçi olduğunu öne sürerek, belgeleri açıklayacağını söyledi.

ANKARA YOLUNDA KARŞILANDI
Yeniden Refah Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Samsun-Ankara yolunda partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Adem Güney daha sonra Büyük Cami’de kılınan cuma namazının ardından Yeniden Refah Samsun İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

‘SAMSUN’DA DOĞDUM
SAMSUN’DA ÖLECEĞİM’
AK Parti’de ilkeli siyaset yapılmadığı gerekçesiyle Yeniden Refah Partisi’ne geri döndüğünü belirterek başladığı konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

“Uzun süreden sonra tekrar siyasete döndük. Bizim için hilal ve başak her zaman için çok değerli olmuştur. Ben Samsun’un evladı olarak Samsun’da doğdum, Samsun’da büyüdüm, Samsun’da kazandım, Samsun’da okudum inşallah Samsun’da da öleceğim. Zaman zaman dışarıya gidip çok da seyahat eden birisiyim. Oradaki belediyeciliği görürüm, oradaki hizmetleri mümkün mertebe izlemeye çalışırım. Niçin ülkemde bunlar olmaz diye zaman zaman hayıflanır muhakeme ederdim. Fakat bir türlü fırsat bulamadım daha doğrusu fırsat verilmedi.

‘EĞER AHLAK YOKSA…’
Samsun’da maalesef siyaset, özellikle iktidarda siyaset biraz ticarileşti. 1990 ile 98 yılları arasında ben rahmetli Erbakan’la beraber yol arkadaşlığı yaptım, dava arkadaşlığı yaptım. Rahmetli Erbakan hocayla birlikte yargılandım. 5 ayrı cezaevinde kaldık. 28 Şubat sürecinde siyasetin her türlü çilesini, sıkıntısını yaşamış bir kardeşinizim. Kendimizi toprağımıza adadık. Geçmişte Refah Partisinin 11 aylık hükümette bu ülkede yapmış olduklarını biliyorsunuz. Bir de milli görüş belediyeciliği var. Milli görüş belediyeciliğinin temeli ne biliyor musunuz arkadaşlar? Ahlaklı belediyecilik. Merkeze ahlakı alan, insanı alan, insan odaklı bir belediyecilik her alanda başarılı olur. Eğer ahlak yoksa bir işte, bir yönetimde ne yaparsanız yapın arkadaşlar oradan verim alamazsınız, başarı elde edemezsiniz. Maalesef son dönemde Türkiye’mizin en çok ihtiyaç duyduğu konu bu.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DEKİ
RÜŞVET OPERASYONU
Şimdi bazen bazı yerlerde çalışma yaparken arkadaşlarımız dedi ki, yapacağınız bu projelerin kaynakları nereden bulacaksınız, diye sordu. Dedim ki, yalnızca Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan bir rüşvet operasyonunda kasadan çıkan paraları, altınları, çekleri, senetleri ülkenin milletin hizmetine sunsak bir tramvay yapar. 94 yılında Cumhurbaşkanımız milli görüş belediyeciliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gösterdiği zaman, gazeteciler bu soruyu sorduğunda aynı bu şekilde cevap vermişti. Haksızlık ve zorla alınan bu milletin alın terini koruduğunuz sürece arkadaşlar kaynak problemi diye bir şey olmaz.

‘BİRİLERİ TİCARET OLARAK YAPIYOR’
Partimizin hoşuma giden bir tarafı da şu; doğru bulduklarına doğru, yanlış bulduklarına yanlış demesi. Genel başkanımızın da bizim de felsefemiz bu olacaktır. Biz birileri gibi siyaseti ticaret olarak ya da şahsi menfaatlerimiz için değil, halk için siyaset yapacağız. Ne ezen, ne ezilen, kurulsun adil düzen.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.