Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

“Yaşadığım Hiçbir Şeyden Pişman Olmadım”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Hayatımda yaşadığım hiçbir şeyden pişman olmadım. İnsanların en hayırlısı insana hizmet edendir anlayışıyla bugüne kadar geldik.” dedi

“Yaşadığım Hiçbir Şeyden Pişman Olmadım”
REKLAM ALANI
1 Haziran 2018 17:37

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından verilen iftar yemeğinde öğretmenler, öğrenciler ve aileleri ile bir araya geldi.

Başkan Şahin burada yaptığı konuşmada, “Hayatımda yaşadığım hiçbir şeyden pişman olmadım. İnsanların en hayırlısı insana hizmet edendir anlayışıyla bugüne kadar geldik. Yusuf Bey’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Genel Merkezimiz bu görevi bize tebliğ etti. Güvendikleri için genel merkezimize de teşekkür ediyorum. İnşallah ben de bütün varlığımda Samsun’a bütün gücümüzle hizmet edeceğiz. Çok çalışacağız, kendimize az zaman ayıracağız. Çünkü Bizim zamanımız hep çalışarak geçtiği için kendimizden bir şüphemiz yok.Samsun’un problemlerini biliyoruz. Toplumun önceliklerine ilişkin raporlar var lakin son haliyle ilgili bir çalışma daha yaptırıyorum. Neticede toplumun istekleri doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek.” Diye konuştu.

SAMSUN’U ÇALIŞARAK KURTARACAĞIZ

Samsunun bütün potansiyellere sahip bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Şahin; “ Karadeniz’in en büyük şehriyiz. 4 ulaşım imkânının tümüne sahibiz. Anadolu’ya açılış kapısıyız. Ama geçmişten gelen yüklerden dolayı Samsun, hak ettiği yerlerde değil. Ama şehrimizi makûs talihini değiştirecek, kalkındırıp geliştirecek olan bizleriz. Birileri gelip bizi kurtaracak değil. Bunu hep birlikte yapacağız. Eskiden ‘Kurtar bizi ana, baba”  diye çok sloganlar yazıldı, çağrılar yapıldı ama kurtaran çıkmadı. Samsunu, çalışarak kurtaracağız. Türkiye’de ne zaman güçlü hükümetler olduysa ülkemiz ilerlemiş, ne zaman zayıf hükümetler olduysa da darbeler, müdahaleler vs. gelişememişiz. 1960 darbesi, 1980 darbesi, 28 Şubat dönemleri ve son yaşadıklarımız, ülkemizin gelişmesini, büyümesini, kalkınmasını istemeyenlerin oyunlarıydı. Neticede başaramadılar.” Şeklinde konuştu.

AVRUPA İŞİNİ GÜCÜNÜ BIRAKMIŞ TÜRKİYE İLE UĞRAŞIYOR

Geçmişten kalan yük ve sorumluluğun oldukça fazla olduğunu dile getiren Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Son 16 yılda Samsun’a gelen yatırımlara baktığım zaman, hayal bile edilemezdi. Bunların hayata geçmesinin sebebi, istikrarlı bir hükümetin iş başında olmasıdır. Ülkemiz iyi gittiği dönemde engellemek isteyenler, gezi olaylarında ve 15 Temmuz’da da bunu yapmaya kalkıştı. Yaptıran kim? Amerika. Türkiye’deki tüm ihtilallerin arkasında ABD vardır.  Amerika, Türkiye ne olsun, ne ölsün diyerek bu toprakların jandarması olarak kalmasını istiyor. ABD Türkiye, Benim müsaade ettiğim kadar milliyetçi olsun, Müslüman kalsın, bağımsız olsun istiyor. Geçmişte bunu gizli yapıyorlardı şimdi ise alenen yapıyorlar. Biz bir ve beraber olmaya devam ettikçe, ABD ve Batı’nın oyunları çözmeye devam ederiz. İstikrar olmazsa, güçlü hükümetler bulunmazsa, ülkemiz nereye sürüklenir bilinmez.

Bütün Avrupa, işini gücünü bırakmış Türkiye ile uğraşıyor. Dertleri ise Türkiye’nin kalkınması, gelişmesi, büyümesidir. Hızlı kararlar alınması için güçlü bir hükümetin ve meclisin yine iş başında olması gerekiyor. Çünkü uyum yasaları çıkacak. Güçlü hükümet ve güçlü meclis, güçlü Türkiye’nin gücüne güç katacaktır. Bir tane Türkiye var, bir tane Samsun var. Şehrimizi ihya edeceğiz. İki ovamız var. Bu ovaların tarımda katma değerini artırırsak, Samsun bir Samsun daha olur. Sanayide de büyük atılımlar var. Merkezde yer kalmayınca Bafra’da birinci etap OSB dolmak üzere. 2 etap da doluyor. Medikalcılar burada üretim yapacak. 13 Haziran’da alt yapı ihalesi yapılıyor. Sadece Samsun’daki imalatçılar değil, yurt içi ve dışından da ciddi talepler var. İnşallah istihdam konusunda büyük katkı sağlayacak. Sera OSB kurmuştuk. Orada da 2 bin kişilik istihdam olacak. Yine Türk-Japon ortaklı bir firma burada yatırım gerçekleştirecek. Bunlar ve daha niceleri var. Havza’da 10 bin dönümlük organize sanayi bölgesi kuruluyor. Alt yapı çalışmaları başladı.

Yurt içinde ve dışında faaliyet gösteren Samsunlu iş adamlarımızla görüşüp şehrimize ve ilçelerimize yatırım yapmalarını isteyeceğiz. Bir diğer önemli potansiyelimiz, turizmdir. 5-10 sene içinde Samsun, göreceksiniz turizmden büyük pay alacak. Geçen yıl kuş cennetine gelen ziyaretçi sayısı 100 bini geçmiş. Alt yapı çalışmaları bittiğinde iyi bir tanımla kuş cenneti, daha güzel seviyeye gelecek. O yüzden bizim bütün hedefimiz, tarım, sanayi ve turizmdir. Samsun’u bu 3 sektörde marka şehir haline getirmeye gayret edeceğiz. Seçimden sonra çalışmalarımıza başlıyoruz. Başta iş adamlarımız ve turizmciler olmak üzere diğer kesimlerle toplantılar yapacak, kentimizin önüne hedefler koyacağız.

Bize proje üretecek insanlar lazım. Herkes işini yaptığında Samsun, hak ettiği yere gelecektir. Bunu hep birlikte yapacağız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.