Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

SİYASETTE HAKARET DİLİ

SİYASETTE HAKARET DİLİ
REKLAM ALANI
21 Temmuz 2023 09:30 | Son Güncellenme: 20 Temmuz 2023 17:58

Her insanın hassasiyet öncelikleri vardır.

İş hayatında, inançlarını yaşamada, siyasi tercihlerinde, özel hayatında, spor branşlarında, edebiyatta,  müzik türlerinde, tatil yeri seçimlerinde, meslek veya eğitim alanında,  giyimden, renk seçimine kadar hayatın her alanında bu öncelik ve isteklerine göre karar verirler.

Sizin özgürlük alanınıza müdahale edilmediği ve zarar verilmediği sürece buna karışmak kimsenin haddi değildir.

İnsanlara bu öncelik, tercih ve kararlarından dolayı aptal, cahil, eğitimsiz, salak, geri zekalı, koyun, vatan haini, namussuz, münafık, kâfir, gibi aşağılayıcı, hakaret edici ifadeler kullanmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Kimse kimsenin vatan, bayrak, millet, devlet sevgisini sorgulayamaz.

Toplumumuzun ortak değerleri ve birleştirici unsurlarını siyasetin malzemesi yapmamalıdır. Böyle yapmak yapanın aczi yetini, tükenişini, seviyesizliğini ve fikirsiz ligini gösterir.

Bizim insanımız tuttuğu takımı ve oy verdiği partiyi, kolay kolay değiştirmez. Ama ona karşı gösterilen saygı sizin takımınızı veya partinizi ikinci tercihi haline getirebilir.

Ayrıca hangi parti olursa olsun yüzde yüz doğru veya yüzde yüz yanlış değildir. Partisini her yanlışında değiştirmez. Veya partisini eleştirdiğinde ise ondan vazgeçecek değildir. Tek adamlık ve lider sultası ne yazık ki her partide var. Sağdan sola

Hiç bir siyasi parti demokrasiden bahsedemez. Al birini vur ötekine.

Hepsi parti içi demokrasiyi ayaklar altına almıştır.

Sayısız örneklerle bu rezil duruma şahidiz.

Partilerin mensupları da ne yazık ki bu duruma seyirci kalıyor.

Liderler sultasına bir kez bile tepki gösteremiyor.

Ucu kendisine dokunduğunda ise başlıyor şikâyet etmeye.

İşte bu nedenle de inandırıcı olmuyorlar!..

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.