Dolar 32,3030
Euro 34,7091
Altın 2.410,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

SON DAKİKA… Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun’da İşte ilk açıklamaları…

Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İzmir’de yaşanan depremde 58 vefatımız var. 896 yaralımız var. 200 kadarı tedavide. Bunun dışındakiler taburcu edildi” dedi

SON DAKİKA…  Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun’da  İşte ilk açıklamaları…
REKLAM ALANI
1 Kasım 2020 15:42 | Son Güncellenme: 1 Kasım 2020 16:09

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekkeköy İlçesi’nde bulunan 19 Mayıs Stadı’nda yapılan AK Parti Samsun 7’nci Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Kongrede konuşma yapan Erdoğan, “İzmir’de gerçekleşen depremden dolayı tüm halkımıza geçmiş olsun diliyorum. İzmirli kardeşlerimiz şu anda 58 vefat, 896 yaralı var. Bunların 200 kadarı tedavi altında. Bunun dışındakiler ise taburcu edildiler. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. İzmir depreminde evlerinde kaybeden vatandaşlarımızı da inşallah yeni konutlarına kavuşturacağız. Enkazların kaldırılmasının ardından çalışmalara başladık. Bakanlık ve kurumların tüm ekip ve imkanlarıyla gereken her şey yapılıyor. Dün Van kongresinden İzmir’e geçtik ve kriz merkezinde toplantı yaptık. Enkaz bölgesinde de bilgileri aldık. Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını soğuklar bastırmadan sarmakta kararlıyız. Rabbimden her türlü felaketten ve doğal afetten bizleri korumasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

SON ASRIN MUKTEDİRLERİ
Yeni küresel düzenin inşa edildiği bir dönemden geçildiğini belirten Erdoğan, “Türkiye medeniyetinin ve tarihinin kendisine verdiği sorumluluklara uygun şekilde bu kritik süreçte hakkın, hakkaniyetin, mazlumun ve mağdurum yanında yer alıyor. Bir yandan kendi haklarımızı savunurken, diğer yandan elimizdeki imkanları zor günlerinde tüm dostlarımızla paylaşıyoruz. Tabii, karşımızda son asrın muktedirleri var. Güçlerini zulme, kan dökmeye, hile ve baskıyla toplumları sömürmeye borçlu bu zalimlere artık oyunun değiştiğini kabul ettirmek kolay olmuyor. Salgın döneminde içinde yaşadıkları güven ve refah düzeninin aslında ilk krizde parçalanabilen bir sırça köşk olduğunu görmelerine rağmen hala eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ne kadar direnirse dirensinler bu değişim selinin önüne set kurabilmeleri mümkün değildir. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sıkı tuttuğumuz sürece Allah’ın izniyle aşamayacağımız engel yoktur. Her gecenin ardından aydınlık, her zorluğun ardından bir kolaylık, her şerrin gerisinde bir hayır olduğuna inanan insanlar olarak biz kendi işimize bakacağız. Bir yandan ülke içindeki sıkıntılara çözümler üretirken, diğer yandan bölgemizdeki projeleri birer birer hayata geçireceğiz. Geçmişte uzunca bir süre ülkemizi istedikleri gibi yönlendirmek, istedikleri gibi biçimlendirmek için kullandıkları tüm araçları birer birer ellerinden aldık. Bizim dönemimizde de aynı oyunları oynadılar ve hüsrana oynadılar. Türkiye’yi vesayetle esir alamadılar. Yürüttüğümüz mücadeleyi başarıya ulaştırdığımızda Türkiye siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacaktır” diye konuştu.

‘SAMSUN’A SÜPER LİG YAKIŞIR’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Samsun’a 35 bin seyirci kapasiteli bir stadyumla birlikte toplam 77 adet spor tesisi yaptık. Samsun’a bu saatten sonra artık Süper Lig’e çıkmak yakışır” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Samsun-Ankara hızlı tren proje hazırlıklarının devam ettiği bilgisini verdi.

İHA

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.