Dolar 32,5520
Euro 34,8805
Altın 2.431,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

SON DARBE SAMSUN’DA!

Askeri üniforma giyen ve bazı kamu kurumlarına ait kimlik taşıyan ‘Pınar Taşçı’ kod adlı S.F.’nin elebaşı olduğu iddia edilen ‘Atadedeler’ ismi ile anılan suç oluşumu çökertildi

SON DARBE SAMSUN’DA!
REKLAM ALANI
31 Ocak 2022 15:22

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yaptığı çalışmalarda hücre yapılanması şeklinde kurulan, hiyerarşik görevlendirmeler yapan gizli bir oluşumu tespit etti. Oluşumun, “yurtiçinde ve yurtdışında iş bulma, yurtdışına gönderme, yatırım yapacak alanlar, devletle ilgili işleri yürütme” gibi vaatlerle nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

SAHTE MİT KİMLİĞİ KULLANAN
KADIN ELEBAŞI
Aralarında hâkim, savcı, avukat, işinsanı, bürokrat, siyasetçi, özel sektör yöneticilerinin de bulunduğu oluşumun tepesinde ise sahte MİT kimliği kullanan ‘Pınar Taşçı’ kod isimli Salice Fedakâr olduğu belirlendi. MİT’in çalışmasının ardından Ankara merkezli başlatılan soruşturma kapsamında, gizli oluşumun üyeleri takibe alındı.

ATADEDE ÇETESİ NEREDE KURULDU
Teknik ve fiziki takibin ardından kendilerine ‘Atadedeler’ ismini veren örgüt ortaya çıkarıldı. Elazığ’da kurulan, faaliyet alanı ise İzmir olan örgüte yönelik operasyon yapıldı.

ESKİ ÜSTEĞMEN EŞİ İLE
SAMSUN’DA YAKALANDI
Salice Fedakâr ile FETÖ’den ihraç eski üsteğmen Ali Eşki, Samsun’da birlikte yaşadıkları evde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan Fedakâr ve Eşki tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Resmi olarak başka biriyle evli olan Fedakâr’ın hamile olduğu da ortaya çıktı.

GİZLİ OLUŞUMA ÜYE 370 KİŞİ
En tepede “Büyük Atadede”nin bulunduğu ve “Derin devletin ticari istihbarat ayağını yürütüyoruz” diyen “gizli oluşuma” üye olan 370 kişinin ismine de ulaşıldı. Bu kişilerden çoğu kendilerinin de mağdur edildiğini belirterek, emniyette mağdur sıfatıyla ifade verdi. “Büyük Atadede” diye birisinin olmadığı “hayali” bir kişilik oluşturulduğu, üyeler arası oluşturulan “WhatsApp grubunda Büyük Atadede olarak kayıtlı telefon hattının Salice Fedakâr tarafından kullanıldığı, Fedakâr’ın, gruba “Büyük Atadede” adına mesajlar attığı ortaya çıktı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.