Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Sosyal Medya Uzmanı Sait Ercan Canik’te Öğrencilerle buluştu.

Canik Belediyesi kültürel etkinliklerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan’ı “Dijital Öğrenme Yolları ve Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı” konulu seminerde Canik’te öğrencilerle buluşturdu.

Sosyal Medya Uzmanı Sait Ercan Canik’te Öğrencilerle buluştu.
REKLAM ALANI
26 Şubat 2020 15:26

‘Dijital Öğrenme Yolları ve Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı’ konulu seminerin açılış konuşmasını yapan Canik Belediye Başkan Vekili Muzaffer Emuce, “ İlçemiz için, ilçemizin geleceği için, ülkemizin geleceği için gençlerimizi önemsiyoruz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç kardeşlerimize sahip çıkmak zorundayız. Gençlerimizin internet ve sosyal medyaya bağımlı hale gelmelerini onların esiri olmalarına izin vermemeliyiz. Daha bilinçli, donanımlı, zamanını başa harcamayan, teknolojik yenilikleri takip eden, geçmişini tanıyan, örf ve adetlerini bilen, sahip çıkan bir gençlik için bu tür programlar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
Yoğun katılımın olduğu “Dijital Öğrenme Yolları ve Sosyal Medya Kullanımı” konulu seminerde konuşan Said Ercan, doğru kullanılmayan sosyal medya araçlarının gelecekte gençliğimizi bir veba hastalığı gibi saracağını belirtti.
Günümüzün en büyük teknoloji hastalıklarından sayılabilecek sosyal medya kullanımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Said Ercan, Dünya’da sosyal medya kullanımında ilk beşte, tik tok kullanımında ilk üçte olan ülkemiz insanları maalesef tamamen tüketime yönlendirilmektedirler. Yaşadığımız çağda teknoloji ile birlikte internet kullanımının kaçınılmaz olduğu fakat bunu doğru kullanarak teknolojinin esiri değil, ondan faydalanmak gerektiğini belirtti. İnsanların sevilip eşyaların kullanıldığı zamandan, eşyaların sevilip insanların kullanıldığı bir döneme girildiğini, buna neden olarak da maalesef yanlış kullanılan sosyal medya ve internet bağımlılığı olduğunu dile getirdi.
Said Ercan, “Dünya’da internet ve sosyal medya bağımlılığı ile birlikte foma (internet bağımlılığı) ve hikikomori (yalnızlık) gibi birçok günümüz hastalıkları oluşmaktadır. Çocuklarımızı sosyal medya kullanımında doğru yönlendirmek ve zamanı doğru verimli kullanmalarını sağlamak zorundayız. Çocuklarımıza bir nevi meşguliyet terapisi yapmalıyız, onlarla zaman geçirmeliyiz” dedi.
Sosyal medyayı etkin kullanan kurum ve kuruluşların, kriz yönetimi, itibar yönetimi gibi alanlarda öne çıkarak kariyer ve gelecek açısından daha öne çıkarak önemli bir ivme kazandığını belirten Ercan, artık ülke yönetimlerinde bile söz sahibi olan, başkan seçen, başkan indiren konuma gelen sosyal medya, insanı kullanan bir yapay zekâ haline geldiğin belirtti.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan, teknolojik yenilikleri takip etmek zorundayız ve bunu başarmak için çok çalışmalıyız ve zamanımızı verimli kullanmalıyız diyen Said Ercan, “Eğer siz gerçekten o beyninizin kıvrımlarındaki işi başarabilirseniz dünyaya söyleyecek çok sözünüz var. Dünyanın yüz okuma-tanıma teknolojisini yapan kişi sizin gibi öğrenciyken 350 Dolarla Japonya’ya gitmiş şu an dünyanın en büyük yüz tanıma şirketini kurdu. İsmi Sadi Vural. Dünyada ilk siber güvenlik şirketini 15 yıl önce Amerika’ya okumaya giden Melih Abdulhayoğlu kurdu. Dünyanın en büyük oyun şirketi Crafting 3 Giresunlu genç Almanya’ya işçi olarak giderek orada bu şirketi kurdular. Demek ki sizin beyninizin kıvrımlarında hala bu var, hepiniz pırıl pırıl gençlersiniz” dedi.
Said Ercan konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Bizim görevimiz sosyal medyadan doğru faydalanmak, faydalanırken de esiri olmayan bir tutum içerisinde bulunmak, sanal Dünya’ya mahkûm olmadan özümüzü, benliğimizi kaybetmeden, çağa uyumlu kendini tanıyan bireyler yetiştirmek olmalıdır”
“Dijital Öğrenme Yolları ve Sosyal Medya’nın Doğru Kullanımı” konulu seminere Canik Belediye Başkan Vekili Muzaffer Emuce, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Canik İlçe Müftüsü Ali Çebi, Canik İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Osman Abanoz, Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve belediye personeli katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.