Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

‘SU BİRİKİNTİSİ ARTIK OLMAYACAK!’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2 ayda tamamladıkları altyapı çalışmaları neticesinde şehirde bir daha su birikintisi görüntüleri yaşanmayacağını söyledi

‘SU BİRİKİNTİSİ ARTIK OLMAYACAK!’
REKLAM ALANI
8 Kasım 2023 17:32

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2023 yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı 1. Birleşimi Başkan Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. 78 gündem 2 gündem dışı olmak üzere toplam 80 maddenin görüşüldüğü toplantıda altyapı çalışmaları gündeme geldi. Başkan Mustafa Demir, deniz seviyesinin altında kalan ve su birikintileri meydana gelen birçok yerde altyapı çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, eski görüntülerin önüne geçeceklerini ifade etti.

ARTIK SULAR BİRİKEMEYECEK

Sadece sanayideki alanın altyapı çalışmasına 40 milyon TL harcadıklarının altını çizen Başkan Mustafa Demir, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Şehri problemsiz hale getirecek projeler üretiyoruz. SASKİ şu anda müthiş bir atakla selle ilgili çalışmalara devam ediyor. 1-2 yerde çözüm bulmakta zorlanıyoruz ama onlara da çözüm buluyoruz. Eskisi gibi sular hiçbir yerde birikmeyecek. Son selde yağmur bir 10 gün daha geç yağsaydı sanayide su birikmeyecekti. Şimdi o proj de bitti. Sadece orada altyapıya 40 milyon TL para harcadık. 6 metre kotundan, yerin 10 metre aşağısına indik. 4 tane 2 metre boyunca pompa koyduk. 1 motor saniyede 500 litre su basıyor. 4 tane motor dakikada Mert Irmağı’na 15 tankerlik su basıyor. Saatte 150 tanker suyu ırmağa tahliye edecek.

‘MUHALEFET OLSA 3 YILDA YAPAMAZDI’
Atakum Alparslan Bulvarı’nda 2 dev boruyu yan yana koyduk. 4 metreye yakın oluşturduğumuz çapla suları tahliye edeceğiz. Bu ağır bir altyapı çalışması. Bu işler bir muhalefet belediyelerinde yapılmış olsa 2-3 senede yapılamayacak yatırımı biz 2 ayda tamamladık. Böyle de bir hıza sahibiz.”

‘BİZDE YASADIŞI İŞLEM OLMAZ’
CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek’in eski Yalı Kafe’nin olduğu alanda Kıyı Kanunu’na aykırı yapı yapıldığını iddia etmesi üzerine konuşan Başkan Mustafa Demir, “Bizde yasalara aykırı işlem olmaz. Kıyı Yönetmeliği 13. maddeye uygun olarak yapılmaktadır. İnşaat ruhsatı da var. Çobanlı’da bir İskele Kafe var. Atakum’da hem de denizin içerisinde. Hasan İpek’ten onun yapılamaz olduğuna dair bir dilekçe alın, yıkmak için konuyu encümene taşıyalım! Bahsettiğiniz Yalı Kafe’nin alanında bir sıkıntı yok. Orada bir kitap kafe inşa ediyoruz. Kafe, sanat bloğu, kütüphane, restoran olacak. 7’den 70’e herkes oraya uğrayacak. İç donanımları da çalışılıyor, yakında hizmete alınacak. Sizin bahsettiğiniz yapı da cami, yani ibadet alanı” diye konuştu.

250 YATAKLI TOPLANTI OTELİ

“Bu şehre bir toplantı oteli kazandıracağız” diyen Başkan Demir, “Otelimizin uygulaması yapılıyor. Projesi hazırlanıyor. 250 yataklı harika toplantı oteli inşa edeceğiz. Türkiye’de kurumsal firmaların toplantı yapacağı Türkiye’de bir numaralı otel burada olacak. Manzarası harika olacak. Marka olacak” ifadelerini kullandı.

TURİZMDE TARİHİ SIÇRAMA
Turizmle ilgili değerlendirme yapan Başkan Demir, “10 yıl aradan sonra ilk kez bir kruvaziyer gemiyi ağırladık. Yüksek bir memnuniyetle şehrimizden ayrıldılar. Bu memnuniyete katkı sınan herkese teşekkür ediyorum. Samsun turizmde tarihi bir sıçrama yaşıyor. Akdağ Kayak Merkezi, Şahinkaya Kanyonu, Kuş Cenneti, her bir ilçemiz her bir değerimiz turizm destinasyonu. Her biri için proje geliştiriyoruz” diye konuştu.

KONGRE MERKEZİ VE İLAVE OTOPARK
İl genelindeki yatırımlarla ilgili de konuşan Başkan Demir, “Kongre Merkezi Uygulama projesi bitmek üzere. 52 bin m2 olan projeyi 69 bin m2 ye çıkardık. 2 kat kapalı otopark ilave ettik. Neden bunu yaptık? Çünkü burada bir gün G-20 zirvesi yapılacak. Tüm araçlar kapalı otoparka parke edilsin diye. Kamu Kampüsü konusunda çalışmalar da sürüyor. Makro AVM projesi tamamlanmak üzere. Kısa sürede orayı da muhteşem bir alana dönüştüreceğiz” açıklamasını yaptı.

Meclis toplantısında 80 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.