Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

YAKAKENT KAYMAKAMINDAN İŞKUR KURSUNA ZİYARET

YAKAKENT KAYMAKAMINDAN İŞKUR KURSUNA ZİYARET
REKLAM ALANI
3 Mayıs 2019 14:58 | Son Güncellenme: 3 Mayıs 2019 15:01

Yakakent Kaymakamı Bahar KAYA, Yakakent’e bağlı Büyükkırık Mahallesinde dezavantajlı grupta bulunan köylü kadınların el emeği göz nuru, unutulmaya yüz tutmuş el yapımı ürünlerini yeniden canlandırmak amacıyla Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi ve Yakakent Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan El Sanatları Kursunu ziyaret etti.

Yakakent Kaymakamı Bahar KAYA; İlçe merkezine uzak bir yerde olan Büyükkırık Mahallesinde kadınlara yönelik böyle bir kursun açılmasında katkısı olan Bafra İŞKUR ve Yakakent halk Eğitim Merkezini tebrik ederim. Kadınların hayatın her evresinde önemli bir yerlerinin olduğunu, şehir merkezinden uzak, dağlık bir alanda bulunan köylü kadınlarımızın bu tür kurslarla kendi ayakları üzerinde durmasını çok önemsemekte olmakla beraber, sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir.
Kaymakam Bahar KAYA; Kursa katılan kadın kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Cesaretlerinden dolayı kendilerini tebrik etti. Kadınlarımızın iş hayatına atılması ile piyasada bir canlılığın ortaya çıktığını, aile geçimine katkı sağladığını ve kendi ayakları üzerinde duracak bir noktada bulunmalarından mutlu olduklarını belirtti.

Bafra İŞKUR hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK; Yakakent’e 35 km uzaklıkta bulunan Büyükkırık Köyünde 3,5 ay sürecek olan El Sanatları kursunda kursiyerlere günlük cep harçlığı olarak 30 TL kursiyer zaruri gideri ile Genel Sağlık Sigortasını karşıladıklarını belirtti. Genel Müdürlüğümüz ve İŞKUR İl Müdürlüğümüz 2019 yılında işbirliği kapsamında kamu kurumları ile yapılan Mesleki Eğitim Kurslarının dezavantajlı gruplarda yer alan kadınlara- özellikle- köylere kurs düzenlenmesine büyük önem vermektedir.
Ziyarete Yakakent kaymakamı Bahar KAYA, Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇİÇEK, Bafra İŞKR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK, Yakakent Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çakır ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Mehmet OĞUZ katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.