Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

TAM DESTEK!

Samsun’da İstihdam garantili Canik Meslek Edindirme Kursları (CAMEK), mobilya sektörüne nitelikli personel kazandırıyor

TAM DESTEK!
REKLAM ALANI
17 Şubat 2022 18:56

Samsun‘da Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve Canik Halk Eğitimi Müdürü Zekeriya Özkan ile birlikte Canik Meslek Edindirme Kursları’nı (CAMEK) ziyaret etti. Beraberindeki ziyaretçi heyetiyle birlikte kurslarda incelemelerde bulunan Başkan İbrahim Sandıkçı, CAMEK’te verilen eğitimlerle mobilya sektöründe istihdam edilmek üzere nitelikli eleman yetiştirdiklerini ifade etti.

KADINLARA VE GENÇLERE MESLEK
CAMEK projesini kadınlara, gençlere ve dezavantajlı gruplara meslek eğitimi ve istihdam imkânı sağlamak amacıyla hayata geçirdiklerini dile getiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “CAMEK Canik Meslek Edindirme Kursları, 2021 yılında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan 2 milyon TL hibe ile hayata geçirdiğimiz bir projemiz. CAMEK’te verilen eğitim programı ahşap CNC operatörü, bilgisayar destekli 3 boyutlu mobilya tasarım, mobilya döşeme dikiş, mobilya döşeme kesim kursları şeklinde dört farklı modülden oluşuyor. Burada eğitim alan kursiyerlerimiz meslek edinmiş olarak sektörün içine dahil olacaklar. Eğitimler güzel bir şekilde devam ediyor. Kursiyerlerimiz güzel ürünler ortaya koymaya başladı. Eğitimcilerimize, destek veren kurumlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CAMEK’te farklı meslek gruplarına yönelik eğitim ve istihdam imkânı sağlayacak programlara da başlanacağını ifade eden Başkan Sandıkçı, “CAMEK daha yeni başladı. İnşallah bundan sonra daha farklı modüllerle kurslarımız gelişecek, genişleyecek. Bizler Canik Belediyesi olarak bölgemizde mesleksiz genç ve kadın bırakmama adına tüm gayretimizle çalışacağız” diye konuşytu.

CAMEK’ten TEKNOFEST vurgusu
Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve Canik Halk Eğitimi Müdürü Zekeriya Özkan ile birlikte CAMEK’i ziyaret eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, dört farklı eğitim programında eğitim gören kursiyerlerin çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldu. Mobilya sektörüne yönelik ürettikleri çeşitli ürünleri sergileyen kursiyerler bununla birlikte özel olarak tasarladıkları çalışmaları da ziyaretçilerin beğenisine sundu. Bu özel ürünler arasında yer alan TEKNOFEST 2022 için tasarlanmış model uçak ve model roketler Başkan İbrahim Sandıkçı’nın ve ziyaretçi heyetin büyük ilgisini çekti.

Programın sonunda tüm ziyaretçi, eğitmen ve kursiyerler avuçlarını boyayıp CAMEK’in oluşumuna katkı sağlayan bütün emektarlardan hatıra kalması amacıyla oluşturulan ‘CAMEK Emek Ağacı’ köşesine ‘el izi baskısı’ yaptı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaret programı son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.