Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Tarım ve hayvancılıkta yeni dönem

AK Parti Samsun milletvekili Av. Orhan Kırcalı Tarım ve hayvancılıkta başlatılan yeni dönem hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

Tarım ve hayvancılıkta yeni dönem
REKLAM ALANI
2 Kasım 2016 11:33

AK Parti Samsun milletvekili Av. Orhan Kırcalı Tarım ve hayvancılıkta başlatılan yeni dönem hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Kırcalı “ Tarımda 2002 yılında 3,7 milyar olan ihracatın 2015 yılında 16,8 milyar dolara, 2002 yılında 98 milyon ton olan bitkisel üretimin ise 115 milyon tona çıktığını 2003-20016 yılları arasında tarımda 90 milyar TL nakit destek ödendiğini söyledi.”

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı açıklamalarında şu bilgileri verdi:

Hükümetimiz tarımı stratejik bir alan olarak görmekte ve büyük önem vermektedir. Bu nedenle Milli Tarım projesi ile 941 havzada Havza bazlı üretime dayalı destek programı uygulanacak. Bu program ileTürkiye artık üretim planlamasına geçmiş olacak. “Arz açığı ve arz fazlası” tartışmaları da büyük oranda ortadan kalkacak.Çiftçi kardeşlerimiz neyi, nerede ekerse ne kadar destek alacağını önceden bilecek.Piyasalardaki fiyat dalgalanmalarını en aza indirerek, fiyat istikrarına katkı sağlayacağız.

AK Parti Samsun milletvekili Av.OrhanKırcalı milli tarım projesi, tarım destekleri ve uygulamaya konulan destekler hakkında ise şu açıklamaları yaptı:

Gübrede %18 KDV kaldırıldı. Tarım kredi gübre fiyatları % 23,  Mazot fiyatı yarı yarıya düşürüldü. Desteklerde bürokrasi azalacak destek ödemeleri Nisan-Mayıs/ Eylül-Ekim olmak üzere 2 dönemde yapılacak.29 ilimizde mera hayvancılığı yetiştiriciliği bölgesi oluşturuyoruz.Et sığırcılığına uygun, 200 başa kadar düve alımına %30 hibe vereceğiz. Programlı aşıları yapılmış 4 aylık her buzağı için 750 TL destek saplayacağız. İçinde Samsunumuzun da bulunduğu 32 ilde en az 500 baş kapasiteli damızlık gebe düve üretim merkezleri kuruyoruz. Ahır yapımına, damızlık hayvana ve alet-ekipman alımına %50 hibe destek veriyoruz. 23 İlde en az 500 baş kapasiteli Damızlık Koç-Teke Üretim Merkezleri kuruyor ve ağıl yapımına, damızlık hayvana ve alet-ekipman alımına %50 hibe destek veriyoruz. İçinde Samsun ilimizinde bulunduğu 8 İlde en az 250 baş kapasiteli Damızlık Manda Üretim Merkezleri kuruyoruz. Ahır yapımına, damızlık hayvana ve alet-ekipman alımına %50 hibe destek vereceğiz. Büyükşehir sınırları içindeki hayvan barınaklarından ruhsat harcı alınması uygulamasına son vereceğiz. Ette kesim standardı ve karkas sınıflamasına geçiyoruz.

AK Parti Samsun Milletvekili Kırcalı, son olarak şu bilgileri verdi:

941 havzada «Gübre Kullanım Kılavuzu» hazırlayarak, bilinçli gübre kullanımını ve doğru toprak işleme uygulamalarını başlatıyoruz. TARSİM’İN kapsamını genişletiyoruz.7 Bölgede çiftçilerle toplantılar yapılarak, sorunlar mahallinde ele alındı. Genç çiftçilere 30 Bin TL hibe projesi başlatıldı.Hayvancılık destekleri doğrudan üreticilere ödenmeye başladı. ESK ilk defa süt alımı yapmaya başlayarak, hem et hem de süt konusunda piyasada regülasyonu sağladı.Tarımsal kooperatiflerin 640 Milyon TL borcu yapılandırıldı. Doğal afetlerden dolayı tarımsal kredi borçları bir yıl ertelendi.  Tarım Kredi Kooperatifleri yeniden yapılandırılarak 8 Genel Müdürlük kapatıldı ve maaşlar %70 civarında düşürüldü.  Her zaman olduğu gibi hem ülke tarımımızın hem de çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.