Dolar 32,5627
Euro 34,7049
Altın 2.412,81
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Tecavüzcü Haklı Bulununca İç Çamaşırlarıyla Sokağa Döküldüler!

İrlanda’da 27 yaşındaki bir adam 17 yaşındaki kıza tecavüz ettikten sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Çünkü tecavüzcünün gerekçesi, tecavüz esnasında tanga giymesiydi.

Tecavüzcü Haklı Bulununca İç Çamaşırlarıyla Sokağa Döküldüler!
REKLAM ALANI
23 Kasım 2018 19:21 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2018 19:31

İrlanda’nın başkenti Dublin’den protesto sesleri yükseldi. 27 yaşındaki bir adamın 17 yaşındaki kıza tecavüz ettiği halde çıkarıldığı mahkeme tarafından suçlu bulunmaması halkı isyan ettirdi. Çünkü tecavüzcünün suçlu bulunmamasının gerekçesi kızın tecavüz sırasında tanga giymesiydi.

Önce sosyal medyada başlayan protestolar kadınların iç çamaşırıyla fotoğraf paylaşmasıyla devam etmişti. ‘Tanga tecavüze razı olmak değildir’ yazısıyla paylaşılan fotoğrafların ardından kadınlar bu kez sokakta iç çamaşırlarıyla boy gösterdi.

‘Tecavüz sırasında tanga giyiyordu’ savunması sapığı haklı çıkaran ifadeydi

Bir tecavüz olayını protesto etmek için, iç çamaşırlarıyla İrlanda’nın başkenti Dublin sokaklarına dökülen kadınlar olay yarattı. Protesto, 27 yaşındaki bir adam 17 yaşındaki bir kıza tecavüz edip, mahkeme tarafından suçlu bulunmasıyla başladı.

Mahkeme kararı genç kızın tecavüz sırasında tanga giymesini gerekçe gösterdiği için verdi. Protesto önce sosyal medyada başladı. Kadınlar iç çamaşırlı fotoğraflarını paylaşarak ‘tanga, tecavüze razı olmak demek değildir’ yazarak paylaştılar.

Daha sonra sokaklara sıçrayan protestolarda çok sayıda kadın iç çamaşırlarını giyerek, ellerinde dövizlerle yürüdü.

Vücutlarına ‘bu rıza göstermek değildir’, ‘aranmıyorum’ yazan kadınların hedefinde yargı sistemi vardı.

İrlanda’da, 17 yaşındaki bir genç kıza tecavüz eden 27 yaşındaki bir adamın avukatının “Dantelli bir tanga giyiyordu” diyerek savunma yapmasının ardından beraat etmesi bir dizi eylemle edildi.

İrlandalı Milletvekili Ruth Coppinger de kararı parlamentoda dantelli bir tanga göstererek “rutin kurban suçlama” kültürünü protesto etti.

Kolundan dantelli bir tanga çıkartan Coppinger “Burada bir tanga göstermek mahcup edici olabilir. Sizce bir tecavüz kurbanı ya da bir kadın iç çamaşırının mahkemede yersizce gösterildiğinde ne hissediyor?” dedi.

REKLAM ALANI