Dolar 32,3819
Euro 34,5790
Altın 2.386,93
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

TEKNOFEST’TE ‘OMÜ’ DAMGASI!

Samsun’un ve bölgenin en büyük eğitim ve bilim merkezi OMÜ’den proje takımları, Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’te çok önemli başarılara imza attı

TEKNOFEST’TE  ‘OMÜ’   DAMGASI!
REKLAM ALANI
5 Eylül 2023 19:49

Samsun’da, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), TEKNOFEST Ankara’da, girişim yarışmalarında mücadele eden 2 bin 415 takım arasından 3 finalist takım çıkarmayı başardı.

Farklı kategorilerde önemli başarılar

REKTÖR YAVUZ ÜNAL KUTLADI
3 Finalist takımdan biri olan Esinti Takımı ise Uzay Havacılık ve Savunma Teknolojileri alanında 2’cilik ödülünü kazarak önemli bir başarıya imza attı. Derece elde ederek OMÜ’ye gurur yaşatan takımlar, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından tebrik edildi. Uzay Havacılık ve Savunma Teknolojileri alanında mücadele eden Esinti Takımı, ‘İnsansız Hava Araçları İçin Uçuş Kontrol Kartı, ESC, Güç Dağıtım Kartı Yazılımı ve Üretimi’ projeleriyle 216 takım arasından 2’inciliği elde etmeyi başardı. OMÜ-TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İdris Sancaktar danışmalığında kurulan Esinti Takımı; Gülşah Salihanur Keleş ve Enes Bahadır Eravcı’dan oluşuyor.

Farklı kategorilerde önemli başarılar

SİVİL HAVACILIKTA YERLİLEŞME
Sivil havacılıkta eksik kalan yerlileşmeyi arttırmayı amaçlayan Esinti Takımı, projeyle insansız hava araçlarının (İHA) temel elektronik bileşenleri olan uçuş kontrol kartı, elektronik hız kontrolcüsüv ve güç dağıtım kartını tamamıyla yerli olarak üretmeyi hedefliyor.

Farklı kategorilerde önemli başarılar

HELİMOR HAVACILIK VE TARIM
Tarım Teknolojileri alanında finallere kalmayı başaran Helimor Havacılık Takımı da 232 takım arasından 5’inci olmayı başardı. Öğretim Görevlisi Dr. Nalan Türköz Karakullukçu danışmanlığında kurulan Helimore Havacılık Takımı; Başak Demir, Elif Kapusızoğlu ile Metehan Ünalan tarafından kuruldu. Takımı üyeleri geliştikleri araçla, tarımda insansız hava araçları (İHA) kullanım teknolojisini geliştirerek pestisist kullanımının minimuma inmesini amaçlıyor. Projeyle zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için İHA teknolojinin artırılması planlanıyor.

Farklı kategorilerde önemli başarılar

KİNETEKOR ATLAS TAKIMININ BAŞARISI
Eğitim Teknolojileri alanında finallere kalmayı başaran Kinetekor Atlas Takımı ise 317 takım arasından 9’uncu olmayı başardı. Tıp Fakültesi’nin TEKNOFEST’te yarışan ilk takımlarından olan Kinetekor Atlas Takımı, 5’inci sınıf öğrencisi Stj. Dr. Mustafa Başdaş tarafından kuruldu. Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sırrı Bilge’nin akademik danışmanlığında yürütülen projede tıpta eğitim teknolojilerine yönelik çözümler geliştirilmesi hedefleniyor.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.