Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

TEM’DE KATLİAM!

TEM Otoyolu Pendik mevkiinde seyir halinde olan otomobil, yolcu otobüsünden indikleri öğrenilen ve yolun karşısına geçmeye çalışan aynı aileden 5 kişiye çarparak ölümlerine yol açtı

TEM’DE KATLİAM!
REKLAM ALANI
5 Mart 2024 15:55

TEM Otoyolu Pendik mevkiinde seyir halinde olan otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan, aynı aileden olan 5 kişiye çarptı. Otomobilin çarptığı 5 kişi hayatını kaybederken araç sürücüsü ağır yaralandı.

KIZLARININ DÜĞÜNÜNDEN DÖNÜYORLARDI
Hayatını kaybeden 2’si çocuk 5 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alındı. Hayatını kaybeden ailenin Ankara’dan kızlarının düğününden döndükleri ve otoyol kenarında otobüsten inip yolun karşısına geçtikleri sırada kazanın meydana geldiği ortaya çıktı.

5 KİŞİ OLAY YERİNDE ÖLDÜ
Kaza, dün saat 01.00 sıralarında TEM Otoyolu Pendik mevki Sultanbeyli güzergahında meydana geldi. Soner Kurt kontrolündeki 35 KD 5720 plakalı otomobil TEM Otoyolu Pendik mevkiinde ilerlerken, yolun karşısına geçmeye çalışan, 2’si çocuk 5 kişiye çarpmış ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri 5 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlemişti. Sürücü ise sıkıştığı araçtan itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak ağır yaralı şekilde hastaneye sevk edilmişti. Kazada hayatını kaybeden Fatma Gürsoy (68), Şükrü Okur (48), Melek Okur (44), Muhammet Alihan Okur (15) ve Ecrin Okur’un (11) cenazelerini yakınları Adli Tıp Kurumu’ndan teslim aldı.

YAKAKENT’TE TOPRAĞA VERİLECEKLER
Kartal Soğanlık Gasilhanesi’nde bekletilen cenazelerin bu akşam alınarak Samsun’un Yakakent İlçesi’ne götürüleceği öğrenildi. 5 kişilik aile fertlerinin Yakakent Asmapınar Mahallesi’nde yarın öğle namazsı sonrası defnedileceği açıklandı.

Öte yandan aile bireylerinin Ankara’ya kızlarının düğününe gittikleri dönüş yolunda ise otobüsten TEM Otoyolu kenarında indikleri ve yolun karşısına geçerken aracın çarpmasıyla hayatını kaybettikleri ortaya çıktı.

Samsun Yakakent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Eyüp Baş

YAKAKENTLİ BAŞKAN: ADLİ BİR CİNAYET
Samsun Yakakent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Eyüp Baş, “Hemşehrilerimiz Ankara’dan nikah merasiminden dönerken yolcu otobüsü TEM otoyolunun kenarında bırakıyor ve oradan karşıdan karşıya geçiyorlar. Olay bu şekilde cereyan ediyor. Otobüs firmasının yolcu istemesine rağmen indirmemesi lazımdı. Bu çok ciddi bir mesele, bu sorumluluk isteyen bir mevzu. Otobüs terminallerinde indirmesi, oradan sevkiyat sağlaması gerekiyordu. Otobüs firması yol kenarında indiriyor. Bu adli bir cinayet gibi bir kaza” dedi.

YAKAKENT FEDERASYONU MAHKEMEYE BAŞVURUYOR
Federasyon olarak konunun takipçisi olacaklarını da söyleyen Baş, “Otobüs firmasıyla ilgili hukuki yolla adli tıptan aldığımız raporlara göre adli mercilere ulaştıracağız. Bu olayın takipçisi olacağız, kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. Vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimizin bu şekilde olmaması gerekiyordu. Otobüs firmasının yaptığı hatadan dolayı bu şekilde olmaması gerekiyordu. Bu konuları artık aşmamız lazımdı ama ne yazık ki vatandaşlarımızı bu şekilde kaybettik, üzgünüz. Pendik’te ikamet ediyorlar. Otobüs firması belli değil ama onu da alınan biletlerden belirleyeceğiz ve ardından adliyeye başvuracağız. Ankara’ya kızlarının nikah merasimine, düğününe gidiyorlar ve oradan geri dönüyorlar ve dönüşte oluyor bu olay. Cenazelerimizi adli tıptan alacağız. Samsun’a götürüp Yakakent’te defnedilecek” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.