Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘TERME’ RÜZGARI!

Samsun’a ait yöresel ürünler ve kent kültürünün tanıtıldığı İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen ‘Büyük Samsun Buluşması’nda Terme rüzgarı esti

‘TERME’ RÜZGARI!
REKLAM ALANI
16 Mayıs 2022 22:42

“Yenikapı’ya Gel”, “Samsun’u Gör” sloganıyla renkli görüntülere sahne olan ‘İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’ndan yapılan ‘Büyük Samsun Buluşması’nda Terme Belediyesi tarafından kurulan stant ziyaretçi akınına uğradı. Siyaset, sanat, spor, iş dünyası ve gurbetteki Samsunluların katıldığı etkinlikte Terme Belediyesi tarafından hazırlanan stant her yaştan ziyaretçiden yoğun ilgi gördü.

İLÇENİN MARKA DEĞERLERİ
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’ndan yapılan ‘Büyük Samsun Buluşması’nda biz de Terme Belediyesi olarak yerimizi aldık. İlçemizin tanıtımı amacıyla kurduğumuz standımız katılımcılardan yoğun ilgi gördü. On binlerce kişiyi standımızda ağırlayarak ilçemizin marka değerlerini tanıttık. Biryandan gurbetteki hemşehrilerimizin memleket hasretini giderirken, İstanbullulara da ilçemizin hem yöresel lezzetlerini, hem kent kültürünü hem de marka değerlerimizi tanıttık” dedi.

20 BİN KİŞİYE İKRAM
Terme’nin marka değerlerinin tanıtımına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Kılıç, “Bu tür etkinlikleri pirinci, pidesi, ticari araç satış üssü, kavak üretiminde ülke birincisi, denizi, turizmi, fındığı ve tarımsal makine üretimi ile marka şehir olan ilçemizin bu değerlerini daha da yukarı taşımak için ve tanıtmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Bu yıl için önceliğimizi en meşhur ürünümüz Terme pirincine verdik. Yaklaşık 20 bin misafirimize Terme’mizin meşhur pirincinden yapılan pilav ikram ettik. Yine ilçemizle özdeşleşen mısır çorbası ikramlarımız oldu. Her etkinlikte bir marka değerimizi ön planda tutarak, ilçemizin tüm marka değerlerinin tanıtımı için azami çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

 

GURBETTEKİ HEMŞEHRİLERE TEŞEKKÜR
Etkinlik boyunca gurbetteki Temeliler tarafından hiç yalnız bırakılmadıklarını ifade ederek kendilerine teşekkür eden Başkan Kılıç, “Dört günlük organizasyon boyunca bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan Terme Dernekler Federasyonu (TERDEF) Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine, İstanbul’da faaliyet gösteren Termeli dernek başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine, ziyaretleri ile bizleri onurlandıran tüm hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Bizleri misafir ederek büyük bir kadirşinaslık örneği sergileyen Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’e misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum. Bu büyük organizasyonla bizleri gurbetteki hemşehrilerimizle buluşturan Samsun Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve SAMKON’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.