Dolar 32,5129
Euro 34,9158
Altın 2.432,48
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C

TERME’DE KORKUTAN VAKA ARTIŞI

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, korona virüs tedbirlerine dikkatle uyulması gerektiğini belirterek, “Samsun’da an itibariyle vaka sayıları yavaş yavaş inmeye başladı. Ancak Terme’de ağırlıklı olarak vaka sayılarında ciddi yükselişin olduğunu görüyoruz” dedi

TERME’DE KORKUTAN VAKA ARTIŞI
REKLAM ALANI
20 Nisan 2021 17:07

Samsun’un Terme ilçesinde korona virüs ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimler, çalışmalar, vaka sayılarındaki artışın sebepleri ve alınan tedbirlerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısı Samsun Valisi Zülkif Dağlı, başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında basın açıklaması yapan Vali Dağlı, Razaman ayı dolayısıyla toplu şekilde iftar ve diğer faaliyetlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

“BİNLİ RAKAMLARA ULAŞTI”
Korona virüs tedbirlerine riayet edilmesi yönünde uyarılarda bulunan Vali Dağlı, “İlçe kaymakamımız, belediye başkanımız, sağlık müdürümüz, kolluk kuvvetlerimiz ve ilçe müftümüz ile birlikte pandemi toplantımızı yaptık. Terme’de pandeminin son durumunu değerlendirdik. Samsun’da an itibarıyla vaka sayıları yavaş yavaş inmeye başladı. Ancak Terme’de ağırlıklı olarak vaka sayılarında ciddi yükselişin olduğunu görüyoruz. İlçenin merkezinde bulunan Çay ve Fenk Mahallelerinde sayıların çok yüksek olduğunu ve 100 binde düşen vaka sayısı olarak çok afaki rakamlara, binli rakamlara ulaştığını görmüş oluyoruz. Bu bizim için, özellikle Terme ilçemiz için gerçekten risk taşıyor” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN REHAVETİNDEN KAÇINILMALI”
Ramazan ayında toplu şekilde yapılan iftar programları ve evlerdeki taziye ziyaretlerinin yoğunluğuna dikkati çeken Vali Dağlı, “Tabii, birazda ramazan ayının hareketliliği var. Aslında biz bu Ramazan’ı biraz dinlenme, biraz daha içe kapanma olarak düşünüyoruz. Ancak Ramazan’da iftar programlarında bir araya gelindiğini görüyoruz. Yine evlerdeki taziyelerde yoğunluk arttı. Yine teravih namazlarında bir araya gelinmemesi çok önem arz ediyor. Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız ve iftarlarını her aile kendi başına yapacak. Kesinlikle bir araya gelinmeyecek. İl dışından, özellikle büyükşehirlerden ilçemize gelenler var. Bunlar da bizim için ayrıca çok büyük risk teşkil ediyor. Bu süreci hep birlikte yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

55 YAŞ ÜZERİ AŞILANMAYA BAŞLANDI
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, il genelinde devam eden aşılama çalışmalarına ilişkin olarak, “Aşı olanlarda hastalığın daha da hafif seyrettiğini hep duyuyoruz. Bunu bilim insanları da her zaman söylüyor. Kendi çevremizden de bunu görüyoruz. Aşının önemini bir kez daha anlamış oluyoruz. Dün akşam itibarıyla 55 yaş üzerine aşı yapılacağı kararı alındı. 55 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımızın mutlaka bir an önce aşı olmalarını bekliyoruz. Bu bir temenni değil. Aslında hem kendi sağlıkları için hem de toplumun sağlığı için zorunluluk. Tüm sağlık tesislerimizde akşam 24.00’e kadar aşı yapılıyor. Yeter ki talep olsun. Biz bu saati daha da uzatırız. Eğer vatandaş gündüz olmak istemiyorsa akşamları aşı olabilir. Tesislerimiz açık” açıklamasını yaptı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.