Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

TERME’DE UNUTULMAZ GÜN

Samsun Terme’de düzenlenen “2’nci Pide, Pirinç, Balık Festivali”nde ünlü şeflerin tattığı bölgenin yöresel ürünleri tanıtıldı. Terme pidesi ve Terme pirinci, festivalin en çok ilgi gören lezzetleri oldu

TERME’DE UNUTULMAZ GÜN
REKLAM ALANI
19 Aralık 2022 17:33

Samsun’un Terme ilçesinde 2.’si düzenlenen geleneksel ‘Pide, Pirinç ve Balık Festivali’nde yaklaşık 2 ton balık ve 8 bin kişilik pide ile meşhur terme pirincinden yapılan pilav dağıtıldı.

ÖDÜLLÜ HAMSİLİ PİLAV YARIŞMASI
Yöresel ürünlerin ve lezzetlerin sergilendiği festivalde, ödüllü hamsili pilav ve kabak tatlısı yarışması, halk oyunları gösterisi, Gülşen Şimşek konseri, Doğukan Alsay DJ performansı ile teknelerin denizde selamlama gösterileri gerçekleştirildi. Festivalde sanatçı grubu Koliva da sahne aldı.

TERME PİDESİ VE TERME PİRİNCİ
Festivalde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapıldığını vurgulayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Önceki sene hamsi festivali olarak başlatılan projemizi bu sene daha da genişleterek bölgemizin en önemli yöresel lezzetleri olan pide ve pirincimizi de ekledik. Türkiye’ye adını duyurmuş ve tescillemiş olan, şehrimizin en önemli markalarından olan Terme pidesinin ve yaklaşık 40 çeşit pilavın yapıldığı Terme pirincinin sunumunun yapıldığı Karadeniz Bölgesi’ndeki en güzel festivaldeyiz” dedi.

BÖLGENİN İLK GASTRONOMİ FESTİVALİ
Özenle hazırlanan pide, pilav ve balığın vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldığını söyleyen Belediye Başkanı Kılıç, “Termemize değer katan, markası olmuş bu ürünleri gelecek yıllarda yapacağımız festivallerde daha da geliştirerek bölgenin ilk ve tek gastronomi festivaline dönüştürmeyi planlıyoruz. Terme 2’nci Pide, Pirinç, Balık Festivali’ne destekte bulunan tüm paydaşlarımıza ve katılım sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BARUTHANİ PİLAVCISI NEDİM USTA
Programın açılış töreninin ardından, lezzetli pilavlarıyla tanınan Baruthane Pilavcısı Nedim Şahin, standın başına geçerek hazırladığı pilavı vatandaşlara ikram etti. ‘Bugün ne yiyeceğiz?’ sorusuyla bilinen Nedim Şahin’in pilavını tadan Ayşe Akkuş, “Terme pirinciyle hazırlanmış, kaz etiyle ve nohutla karıştırılmış pilavın lezzeti mükemmeldi” dedi.

ÜNLÜ ŞEFLER FESTİVALDE
Pilavcı Nedim Şahin, şef Muhittin Kaplan, şef Haldun Tüzel, şef Miraç Bayındır, şef Zeyyat Karbancıoğlu, OMÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Fergan Karaer’in gurme şef olarak katılım sağladığı festivalde, hamsili pilav ve kabak tatlısı yarışmasında vatandaşlar lezzetlerini yarıştırdı. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu dereceye giren yarışmacılar şefler ve protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.

Terme’nin yöresel lezzetlerine doyan vatandaşlar, program sonunda Koliva ve Doğukan Alsay’ın sahne performanslarıyla coştu.

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.