Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘Teşvikler her ay parça parça ödenmeyecek’

Kırcalı; Tarım teşvikleri iki kalemde ödenecek ve vatandaşlarımız aldığı parayı bilecek

‘Teşvikler her ay parça parça ödenmeyecek’
REKLAM ALANI
6 Ekim 2016 19:15

AK Parti samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı yaptığı açıklamada: “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’in Başbakanımıza sunumunu yaptığı çok güzel bir teşvik programı hazırlandı. Başbakanımız yakın bir zamanda bunu milletimizle paylaşacaktır. Tarım Türkiye için stratejik bir sektördür. Tarımın, bu teşvikleri devreye soktuğumuzda ülke ekonomisine katkısını 15 milyar lira artırmış olacağız” dedi.

BİZ BU COĞRAFYADA ÇOK BEDEL ÖDEDİK

AK parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı açıklamalarında şunları söyledi:

Ülkemiz bulunduğu coğrafyası itibarıyla tarih boyunca herkesin gözünün üzerinde olduğu bir ülkedir. Ülkemiz doğuyla batı medeniyetleri arasında bir geçiş bölgesinde yer almaktadır. Türkiye olarak sadece bulunduğumuz bölgede milletimizin ve ülkemizin geleceğini inşa etmekle kalmıyoruz. Farklı medeniyetlerin de barış içinde birlikte yaşamasını sağlayan bir görevde ifa etmekteyiz.Etrafımızda çok ciddi istikrarsızlıklar var, bu yönde gelişmeler var. Suriye, Irak ve bütün Ortadoğu’da, Karadeniz’in kuzeyinde yaşanan bu istikrarsızlıklardan en fazla etkilenen ülke Türkiye’dir.Biz bu coğrafyada çok bedel ödedik. Ödemeye de devam ediyoruz. Ülkemiz üzerine hesap yapanların tüm hesaplarını bozacak, vatanımıza, birliğimize, bayrağımıza, bölünmez bütünlüğümüze göz diken tüm şer ittifaklarını yok edeceğiz.

kircali-1

IRAK’DA OLMAYA DEVAM

Irak, Türkiye ile 350 kilometre hududu olan ve 35 senedir ülkemizin başını ağrıtan PKK terör örgütünün barındığı bir ülkedir.  Irak merkezi yönetimi bugüne kadar bu bölücü hain terör örgütü konusunda hiçbir tedbir almamıştır. Irak’ta 63 değişik ülkeden terörle, DEAŞ’la mücadele adı altında askeri unsurlar bulunurken, Irak yönetiminin bütün bunları bir kenara bırakıp, Türkiye’nin oradaki varlığına takılmasında ki düşünceyi biliyoruz. Bunun hiçbir şekilde iyi niyetle izahı yoktur. Bölgeden olmayan birçok ülke orada dolaşırken, tarihi derinliği ile bölgede her zaman olmuş Türkiye hakkında ileri geri laflar etmek, Irak hükümetinin haddi değildir Milli çıkarlarımız gereği olarak, güvenliğimiz için orada olmaya devam edeceğiz.

REFORMLAR ÜLKEMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Hükümetimiz bir yandan FET/PDY İhanetinin darbe girişimi süreciyle uğraşırken, mücadele ederken aynı zamanda çoğu ekonomiyle ilgili pek çok düzenleme yapmıştır.  Cumhurbaşkanımızın liderliğinde millet olarak kenetlenerek FETÖ ihanetini ezip geçerken belkitam olarak fark edilmedi ama reform niteliğinde düzenlemeler yaptık. Vergi barışı, kasa stok affı, borçların yeniden yapılandırılması, damga vergisinde basitleştirme, Türkiye Varlık Fonu, bireysel emeklilikte otomatik katılım, bunların her biri gelecek 10 yıl için Türkiye’nin kaderini değiştirecek reform niteliğindeki işlerdir.Hükümet olarak İçerideki ticaretin canlanması için tüketici kredilerinin taksitlendirilmesi konusunda bazı kararlar aldık, Kredi sayısının 9’dan 12’ye yükseltilmesi, tüketici kredilerinde taksit sayılarının 36’dan 48’e çıkarılması, bankalarda tüketici kredi kartlarının 72 aya kadar yeniden yapılandırılması konularını karara bağladık. Hükümetimiz İhracatçılar için Eximbank desteklerini ise 2017’den itibaren 3 kat artıracaktır.

BAŞBAKANIMIZ TARIM TEŞVİKLERİNİ AÇIKLAYACAK

Tarımı Türkiye için stratejik bir sektördür.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’in Başbakanımıza sunumunu yaptığı çok güzel bir teşvik programı hazırlandı. Başbakanımız yakın bir zamanda bunu milletimizle paylaşacaktır. Tarımın, bu teşvikleri devreye soktuğumuzda ülke ekonomisine katkısını kısa sürede 15 milyar lira artırmış olacağız.Hangi bölgede hangi ürünler ekilecek, buna karar verilecek ve ona göre teşvik sistemi olacak. Hayvancılıkta esas olan kendi hayvan varlığımızı artırmaktır. Satın alıp kesmekle biz bu işin içinden çıkamayız. Damızlıklarımızı, besiciliğimizi kendimiz yapacağız, bunun için başlangıçta ithal etmemiz gerekiyor. Doğru hayvan varlığımızda sıkıntı var, bunu yapacağız ama TİGEM’lerde, hayvan varlığımızı artıracak sistemleri devreye sokacağız. Yeni düzenlemeyle Teşvikler her ay parça parça ödenmeyecek. Birini ekim mevsiminin başında diğerinin de hasat sonu verilecektir. Söz konusu teşvikin iki kalemde ödenecek ve vatandaşımız aldığı parayı bilecektir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.