Dolar 32,5301
Euro 34,8555
Altın 2.443,39
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Tramvaylarda ‘korona’ temizliği

Samsun’da binlerce kişinin kullandığı tramvaylar virüslere karşı her gün dezenfekte ediliyor.

Tramvaylarda ‘korona’ temizliği
REKLAM ALANI
20 Şubat 2020 15:50

Çin’den yayılan korona virüsü tehdidinin ardından ulaşım araçlarının temizliği daha da önem kazandı. Her gün 100 bini aşkın kişinin kullandığı Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş.’ye bağlı tramvay ve otobüsler tepeden tırnağa temizlenerek virüs ve mikroplardan arındırılıyor. İnsana bir zararı olmayan malzemeler kullanılarak yapılan temizlikte her gece ekipler tarafından tramvayların içi, dışı, tutamakları ve koltukları, zemini, tavanı, camları görünen ve görünmeyen her nokta teker teker dezenfekte ediliyor.

“VİRÜSLERE KARŞI TÜM ARAÇLARIMIZI DEZENFEKTE EDİYORUZ”
Tramvayda yapılan hummalı çalışmaları anlatan SAMULAŞ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Beler, “Günlük olarak seferi biten araçlarımızı ana depo sahamıza alıyoruz. Dış yıkamadan geçirildikten sonra sağlık konusunda bilinçlendirilmiş profesyonel ekibimizle günlük, haftalık ve aylık olarak detaylı temizliklerini yapıyoruz. Günlük temizliğimizin haricinde her gün düzenli olarak korona virüsüne karşı tüm araçlarımızı dezenfekte ediyoruz. Yaptığımız dezenfekte sadece görünen yüzeylerden ibaret değil. Klima ve havalandırma sistemlerinde bulunan bakteriler, görünmeyen mantarlara karşı da bir mücadele yürütüyoruz. Tüm dünyada kabul edilmiş, sağlık konusunda herhangi bir yan etkisi bulunmayan malzemeler kullanıyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ARAÇLARIMIZI KULLANABİLİR“
Günde toplu taşımada yaklaşık 100-150 bin yolcuya hitap ettiklerini anlatan Beler, “Toplu taşıma araçlarımız her gün bir kirlenmeye maruz kalıyor. Bu kirlenmeyi de en iyi şekilde temizleyebilmek için profesyonel ekibimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Samsunlu vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla tramvay ve otobüslerimizi kullanabilirler“ diye konuştu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.