Dolar 32,5206
Euro 34,7471
Altın 2.497,08
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Tufan Akcagöz : Mutsuz öğretmenlerle, mutlu nesiller yetişmez

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı

Tufan Akcagöz : Mutsuz öğretmenlerle, mutlu nesiller yetişmez
REKLAM ALANI
23 Kasım 2017 13:31

Öğretmenlik mesleğinin, dünyanın en kutsal mesleği olduğunu dile getiren Akcagöz, “24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenlere olan borcumuzu, ne kadar çabalasak da ödeyemeyiz. Onlara minnet borçluyuz. Mutsuz öğretmenlerle, mutlu nesiller yetişmez. O halde her siyasi iktidarın amaçlarından bir tanesi de öğretmenini rahat ettirmek olmalıdır. Öğretmenler, siyasi ve ekonomik baskıların altında ezilmektedir. Bu ve bunun gibi sorunlar görmezden gelinerek, yok farz edilerek, 24 Kasım’larda beylik nutuklar atmanın da bir anlamı yoktur. O halde, güzel bir gelecek diliyorsak, öğretmenlerimizi tam donanımlı olarak sahaya göndermeli ve emeklerinin karşılığını da layıkıyla vermeliyiz.” dedi.
Ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, aynı zamanda Başöğretmen sıfatını da taşıdığını belirten Tufan Akcagöz, “Her 24 Kasım’da mutlaka aklımıza Mustafa Kemal Atatürk gelir. O, bu milletin Başöğretmeni’dir. Milletine öğretmenlik yapmış, büyük bir devrimcidir. Bu nedenle, öğretmen deyince önce Atatürk aklımıza gelir. Bugün, tarih kitaplarında bile Atatürk’ü ve devrimlerini anlatmaktan imtina eden zihniyetin varlığı, milletinin ona olan sevgi ve bağlılığını azaltmaya yetmemiştir ve yetmeyecektir. Hükümet tarafından, ülkede yetişmiş binlerce eğitimci/öğretmen varken, bir gemi Mühendisi olan İsmet Yılmaz’ı Milli Eğitim Bakanı olarak tayin etmesi, ciddiyetten ne kadar uzak olunduğunun göstergesidir. Meslekten gelmeyen bir Bakan’ın, öğretmenlerin sıkıntılarını bilebilmesi de mümkün görünmemektedir. Böyle bir günde, öğretmenlerin geleceğe güvenle bakabildiği politikaların geliştirilmesini talep etmekten başka çaremiz yoktur. Ancak kalıcı çözüm, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla sağlanmış olacaktır. Bu vesileyle, özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü, Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü adına kutluyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.