Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

TÜM OKULLARDA ALARM!

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine yeni eğitim öğretim yılında alınacak önlemlere ilişkin genelge gönderdi

TÜM OKULLARDA ALARM!
REKLAM ALANI
5 Eylül 2022 16:20

Genelgeye göre, okullardaki güvenliğin azami ölçüye çıkarılması amacıyla okullara kurulan güvenlik kameraları kontrol edilecek ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne entegrasyonu tamamlanacak. Giriş-çıkış saatlerindeki yoğunluğa göre ihtiyaç duyulan okullarda “ekip/devriye”, ayrıca “özel güvenlik görevlisi” bulundurulacak.

Bu kapsamda genelge, “trafik tedbirleri” ve “genel emniyet ve asayişe ilişkin tedbirler” olmak üzere iki başlık altında toplandı.

TRAFİK TEDBİRLERİ
Genelgeye göre vali ve kaymakamların başkanlığında ilgili paydaşların katılımıyla okul servis taşımacılığı faaliyetleri düzenli ve güvenli olarak yürütülecek, okul servis araçlarının çalışmalarına ve karşılaşılan sorunların çözülmesine yönelik eğitim öğretim dönemi başlamadan önce toplantı düzenlenecek ve gerekli iş birliği ve koordinasyon sağlanacak. Okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin risk analiz değerlendirmeleri çerçevesinde bu bölgelerde ilave tedbirler planlanacak.

SERVİS ARAÇLARIYLA TAŞIMACILIK
İçişleri Bakanlığınca, okul servis araçlarıyla yapılan taşımacılık faaliyetlerinin düzeni ve güvenliği artırılacak, olası trafik kazalarını azaltmak ve taşımacılık faaliyetlerini disiplin altında tutarak öğrenciler başta olmak üzere tüm yol kullanıcılarının huzur ve güvenliğini muhafaza etmek amacıyla her eğitim öğretim döneminde okul servis araç sürücülerine, rehber personeline ve öğrencilere yönelik eğitimler verilecek, araçlar ve çalışanları Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ne uygun olarak denetlenecek.

Sürücülerin yaya ve okul geçitleri öncesinde uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak için yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla tüm ışıksız okul ve yaya geçitlerine araçların yaklaşım yönünde “önce yaya” görsellerinin çizdirilmesi ivedilikle tamamlanacak, eski ve silinmiş görseller yenilenecek.

GENEL EMNİYET VE ASAYİŞE İLİŞKİN TEDBİRLER
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliği ile 2019 yılından beri yürütülen “Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü”nün uygulanmasında gerekli hassasiyet gösterilecek.

EĞİTİM PROGRAMLARI ARTIRILICAK
Vali ve kaymakamların koordinesinde ilgili birimlerin uzmanları tarafından “kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri, siber güvenlik ve özellikle başta metamfetaminle mücadele olmak üzere uyuşturucu/uyarıcı madde” konularında bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde eğitim programları hazırlanacak. Bu eğitim programlarına başta öğrenciler olmak üzere okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, STK temsilcilerinin, muhtarların, okul aile birliği üyelerinin ve velilerin katılımları sağlanacak.

POLİS VE JANDARMA SORUMLULUK BÖLGESİNDE
Polis sorumluluk bölgesinde 1’inci öncelik dereceli ilkokul, ortaokul ve liseler ile 2’nci öncelik dereceli ortaokul ve liselere sabit olarak görev yapacak “okul kolluk görevlisi”, diğer tüm okullarda “güvenli eğitim koordinasyon görevlisi” görevlendirilecek. Jandarma sorumluluk bölgesinde 1’inci ve 2’nci öncelik dereceli ortaokul ve liseler olmak üzere devriye (en az 3 personelden oluşacak şekilde), tüm okullarda ise “güvenli eğitim koordinasyon görevlisi” görev yapacak.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ
Okulların giriş-çıkış saatlerindeki yoğunluğa göre ihtiyaç duyulan okullarda “ekip/devriye”, ayrıca imkanlar doğrultusunda “özel güvenlik görevlisi” bulundurulacak. Okul kolluk görevlisinin etkin şekilde görev yapabilmesi için okul giriş-çıkışını görebileceği ve ani gelişen olaylara müdahale edebileceği, eğitim kurumunun fiziki yapısına uygun mekan, milli eğitim müdürlükleri tarafından sağlanacak.

Diğer okullarda ise sisteme entegre şartı aranmaksızın öncelik derecelerine ayrılan okullardan başlanarak güvenlik kamera sistemlerinin montajı tamamlanacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.