Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

 Türk balıkçı teknesi Romanya karasularında batırıldı

 Türk balıkçı teknesi Romanya karasularında batırıldı
REKLAM ALANI
21 Mayıs 2019 16:24

Ordulu balıkçılara ait kayık, kalkan avı için gittikleri Romanya’da saldırıya uğradı. Saldırı sonrası 3 balıkçı yaralandı, 5 balıkçı gözaltına alındı

Romanya’ya kalkan avına giden Türk balıkçıların teknesine sahil güvenlik ekipleri tarafından ateş açıldı. Balıkçı teknesinin batırıldığı iddia edilen olayda, 3 balıkçının yaralandığı, 5 balıkçının ise gözaltına alındığı belirtildi.

Olay, Romanya’nın Köstence açıklarında meydana geldi. Ordu’nun Perşembe ilçesinden olduğu öğrenilen 8 balıkçı kalkan avı için Romanya’ya gitti. Romanya sularında avlandıkları iddiası ile Romanya Sahil Güvenlik ekibi tarafından, Türk balıkçıların teknesi müdahale edildi. Yaşanan arbede sonrası ve iddiaya göre sahil güvenlik ekiplerinin ateş açması sonrası 3 balıkçının yaralandığı, 5 balıkçının ise gözaltına alındığı belirtildi. Romanya güvenlik güçlerine ait görüntülerde, yaşanan olaylar ve müdahale anı kaydedildi.

“BALIKÇI KAYIĞI BATIRILDI”
Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Saim Tandoğan, “Arkadaşlarımız uluslararası suda kalkan avlarken, Romanya güvenlik ekipleri ile sıkıntıya düşmüşler, Romanya kayıkları batırıyor. Allah’a şükür can kaybı yok, yaralanma var, şu anda Köstence’de hastanedeler” dedi.
Yaralılara hastanede müdahale edildiğini ve geri kalan 5 kişinin de durumlarının iyi olduğunu aktaran Başkan Tandoğan, “Onları getirmeye çalışıyoruz, inşallah en kısa sürede geri gelecekler. Başkonsolosluğumuz gerekeni yaptı. Herhangi bir sıkıntı yok. Sadece mal kaybı ve yaralı var. Ailelerinin de merakla beklediğini biliyoruz. Elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

3 AY ÖNCE BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞTI
Öte yandan, yine Romanya açıklarında kalkan avı yapan aynı balıkçılara açılan ateş sonrası 3 kişi yaralanmış, teknede ise maddi hasar meydana gelmişti. Olayda balıkçılar, teknelerinin batmaması için kendilerini ateşe siper etmişti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.