Dolar 32,5110
Euro 34,7894
Altın 2.425,06
BİST 9.736,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

TÜRKİYE KAZANIR!..’

Samsun Operatörler Şoförler Hafriyatçılar Tırcılar Başkanı Mustafa Güngör, “Gözünü açıyorsun zam, kapıyorsun zam. Giderler ikiye, üçe katlandı ama hala 3 yıl önceki nakliye fiyatlarıyla çalışıyoruz” dedi

TÜRKİYE KAZANIR!..’
REKLAM ALANI
1 Şubat 2022 18:47

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar şoförleri isyan ettiriyor. Samsun Operatörler Şoförler Hafriyatçılar Tırcılar Başkanı Mustafa Güngör, “En büyük sıkıntı mazot fiyatlarındaki olağanüstü artış. Bununla da sınırlı değil. İşin bir istikrara kavuşmamış olması, rekabetin aldıkları ücreti etkiliyor olması, köprülerden otoyollardan geçişlerde istenen fahiş fiyatlar var. Bunların ortak akılla çözülmesi lazım” dedi.

ALINTERİMİZ SAYESİNDE 25 MİLYAR DOLAR
Nakliyecilerin, kamyoncuların Türkiye’de ekonominin lokomotif sektörü olduğuna vurgu yapan Güngör, “Kamyoncu esnafının alın teri sayesinde bu ülkenin ekonomisine 25 milyar dolarlık katkı sağlanıyor. O zaman kamyoncunun da kazanması lazım. Kamyoncu kazanırsa, Türkiye kazanır. Nakliyeci esnafının sıkıntılarına dertlerine, hepimizin mutlaka kulak vermesi gerekir” diye konuştu.

GİDERLER ÜÇE KATLANDI
Kamyoncu ve iş makinesi esnafı bir yılda üç katına çıkan akaryakıt fiyatlarından dert yanarken, “3 ay önce 7 liraya aldığımız yakıt şimdi 13-14 lira. 2 bin 500 liraya aldığımız lastik olmuş 6 bin lira. Bunun yedek parçası, işçiliği var ama biz hala 3 yıl öncenin nakliye fiyatlarını alıyoruz. Emeklerimizin karşılığını alamıyoruz” dedi. Nakliye sektörüne bağlanan sermayenin, verilen emeğin karşılığının alınmasını istediklerini dile getiren Güngör, “Maliyetlerimize göre gerekli gelirler sağlanarak sektör üyelerimizin rahatlamasını istiyoruz” çağrısında bulundu.

25 KURUŞLUK DEĞERİMİZ YOK
Güngör, ekonomik sıkıntılarının yanı sıra işverenlerin kamyoncu esnafına duyarsızlığından da yakınarak, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

“Fabrikaya yükünüzü götürdünüz, fabrikada kuyruk var, aracınızı üç gün indiremiyorsunuz. Araçlarımız depo gibi kullanılıyor. Bunun bir bedelinin olması lazım. Ama yok. Bir tırcının altında 1 milyonluk, 1,5 milyonluk araçlar var. Ama patronun gözünde 25 kuruşluk değerimiz yok. ‘Şoför giremez’ diye yazan fabrikalar vardır, tuvalete dahi giremezsiniz. Kapıda beklersiniz, bekçi ile muhatap olursunuz. Biz kamyoncular önce insan yerine konulmak istiyoruz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.