Dolar 32,5633
Euro 34,9764
Altın 2.428,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

‘ULAŞIM MERKEZİ’ TEPKİSİ!

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, yeni hizmete giren Toplu Ulaşım Transfer Merkezi ile ilgili olarak, “Yaşanan mağduriyetler giderilsin, hukuk tanımazlık ve zorbalık son bulsun” dedi

‘ULAŞIM MERKEZİ’ TEPKİSİ!
REKLAM ALANI
3 Ocak 2023 21:07

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’nin bir çok mağduriyete yol açtını söyledi. Ulaşım merkezinin, yargı süreci hâla devam ederken açıldığını, buna bağlı yeni ulaşım planının, Samsunlulara ve minibüs esnafına ciddi mağduriyetler yaşattığını öne süren Hancıoğlu, “Plansızlık, hukuk tanımazlık ve zorbalık son bulsun” dedi.

YENİ MERKEZ YENİ SORUNLAR DOĞURDU
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İlçe Minibüsleri Transfer Merkezi ve buna bağlı yeni ulaşım planının, bu minibüsleri kullanan vatandaşlar ve minibüs esnafı açısından yeni sorunlar doğurduğuna dikkat çekerek, yaşanan mağduriyetlerin bir an önce telafi edilmesi çağrısı yaptı. Hancıoğlu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, iktidarın ‘Millet İttifakı( belediyelerine ve o şehirlerde yaşayan yurttaşlara, hukuksuzca zorbalık yaptığını, kendi yönettiği belediyelerin hukuk tanımazlıklarını ve zorbalıklarını sümenaltı ettiğini ifade ederek şöyle devam etti:

“Samsun’da geçen hafta, yargı süreci hala devam eden İlçe Minibüsleri Transfer Merkezi açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı, davayı açan Mimarlar Odası’na yönelik, devlet adabına hiç yakışmayan ifadeler kullandı. Dahası; bu ‘Transfer Merkezi’, vatandaşımız için, minibüs esnafı için “zulüm merkezi” oldu. Minibüsler için belirlenen duraklar arsındaki mesafe 6 kilometre. Vatandaşımız alenen 2’nci bir ulaşım aracı kullanmaya zorlanıyor.

ZORBALIK VE HUKUK TANIMAZLIK
Günlerdir, minibüslere ceza üstüne ceza kesiliyor. Samsun halkı, minibüs esnafı; bu zorbalığı, bu hukuk tanımazlığı hak etmiyor. Bu plansızlık, bu zorbalık bir an önce son bulmalıdır! İvedilikle minibüs esnafımıza kesilen para cezalar ve ehliyetlerine işlenen ceza puanları silinmeli, durak sayıları arttırılmalı. Hukuksuz bir şekilde hizmete açılan transfer merkezi ve yeni ulaşım sistemi, sil baştan yeniden planlanmalıdır.”

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.