Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

SAMSUN’DA ‘MEŞALE’ RUHU!

Samsun’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü düzenlendi

SAMSUN’DA  ‘MEŞALE’  RUHU!
REKLAM ALANI
19 Mayıs 2023 12:00

Samsun Valiliği tarafından Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Fener Alayı Yürüyüşü’nde yüzlerce kişi ellerinde meşale, Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı. Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan coşkulu kalabalık askeri bando eşliğinde marşlar söyleyerek İstiklal Caddesi ve 19 Mayıs Bulvarı’nı takiben Cumhuriyet Meydanı‘na kadar yürüdü. Yürüyüşte ayrıca dev 1919 metrelik bayrak açıldı.

KURTULUŞ SAVAŞI’NIN SİMGESİ BURASI
Yürüyüşe katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bugün kurtuluş mücadelesinin başladığı gündür. Buranın önemi Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri, onların örgütlenmesi çalışmaların yürütülmesidir. Tabii, Kurtuluş Savaşı’nın simgesi burasıdır. Bu açıdan her yıl olduğu gibi bugün de valiliğimiz bu organizasyonu gerçekleştiriyor. Yarın törenler devam edecek. O günü unutmayacağız. Bunu devam ettireceğiz. Nesilden nesile verilen mücadele aktarılacak. Bugün güçlenen Türkiye aynı kararlılıkla devam edecek. O gün vatanı kurtarma azim ve kararlığı vardı. Bugün daha da ileriye taşıma ve götürme kararlılığı var. Aynı ruh devam ediyor” dedi.

VALİ DAĞLI’DAN VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR
Kutlamaların devam edeceğini belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun yine çok coşkulu bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Tütün İskelesi’nden Samsun’dan Anadolu’ya ayak basmasının coşkusunu yaşıyoruz. Bu hafta coşkulu kutlamalarımız devam ediyor. Gerçekten bugün çok muazzam bir teveccüh görüyorum. Vatandaşlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Samsun gerçekten bu manada İlkadım şehri olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

BAŞKAN DEMİR: GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda ilk adım burada atıldı. Bu akşam müthiş bir katılım var. Gelecek nesillere Samsun’da başlayan o meşale ruhunu aktaracağız” dedi.

YAĞMUR BİLE ENGEL OLAMADI
Yürüyüşün sonlarına doğru başlayan yağmur, kutlamalara engel olmadı. Vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde görevli müzisyenlerin verdiği konseri yoğun yağmur yağışına rağmen ilgiliyle takip etti. Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’ndaki mini konser ile son buldu.

Yürüyüşe ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Kd. Alb. Ahmet Uğurlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve vatandaşlar katıldı.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.