Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

UMUDU YEŞERTTİ!

Samsun OMÜ, OKTAM’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde organize ettiği ‘Depremzede Kadınlarla Dayanışma Buluşması’na ev sahipliği yaptı

UMUDU YEŞERTTİ!
REKLAM ALANI
9 Mart 2023 18:50

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremzede kadınlarla buluşarak dayanışma, dirayet ve metanetin güzel bir örneğini sergiledi.

FARKLI İLLERDEN MİSAFİRLER
Türkiye’de büyük bir yıkıma ve acıya sebep olan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından afetzedeler, Türkiye’nin farklı illerinde misafir edilirken, OKTAM da düzenlediği dayanışma yemeğiyle OMÜ Konukevi’nde kalan kadın depremzedelerle dayanışarak umudu yeşertti. OMÜ Konukevi’nde düzenlenen programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Nalan Kızıltan ve Doç. Dr. Şener Şentürk, OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız ve OMÜ’lü kadın akademisyenler katıldı.

KADINLAR ANKA KUŞU GİBİDİR
Dayanışma programında ilk olarak söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, konuşmasında kadının ailede ve toplumdaki başat rolünü, “Öncelikle katılım sağladığınız için çok teşekkür ederim. Kadının emeğini birkaç cümleyle ifade etmek yetersiz kalacaktır. Evet, 8 Mart kadınlar için simge bir gün, ama ben bu farkındalık ve şuurun tek güne sığacağını düşünmüyorum. Kadınlar, yıkıldığında ayağa kalkan ve küllerinden doğan anka kuşu gibidir. Bu yüzden kadın olmaktan gurur duyuyorum. Kadınlar her yerde; bazen annenin babanın yanında, her zaman evladının arkasında ve eşinin yanında, bazen yarım kalan yolculukta. Bir gün değil, her gün kadının günüdür” sözleriyle ifade etti.

EVDE HAZIRLANAN YİYECEKLER PAYLAŞILDI
Son olarak duygu ve düşüncelerini dile getiren OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız ise paylaşım ve dayanışmanın önemini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Merkez olarak planladığımız etkinliklerimizi, ülkemizi ve dolayısıyla her birimizi derinden etkileyen deprem felaketi nedeniyle erteledik. Arkadaşlarımızla birlikte sizleri ziyaret etmek, sizlere misafir olmak istedik. Bizleri kabul ettiğiniz için öncelikle arkadaşlarım adına teşekkür etmek istiyorum. Sizleri ziyarete gelirken de -bizim adetlerimizdendir- elimiz boş gelmeyelim istedik. Evlerimizde bazı yiyecekler hazırladık ve bu hazırladığımız yiyecekleri sizlerle paylaşmak ve sizlerle sohbet etmek için buradayız. Umarım ki yanınızda bulunduğumuzu ve ulaşılabilir olduğumuzu sizlere hissettirebiliriz. Merkezimiz bugüne kadar birçok faaliyet gerçekleştirdi, ben kendi adıma en anlamlı etkinliğin şu an sizlerle birlikte paylaştığımız bu anın olduğunu vurgulamak istiyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, her birinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Etkinlik, düzenlenen yemeğin ardından kadın depremzedelere çiçek ve çocuk depremzedelere hediye takdiminin ardından sona erdi.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.