Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘UMUT OLUN’ ÇAĞRISI!

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, “İnsanlar organlarını bağışlayarak birbirinin güvencesi olmalı” dedi

‘UMUT OLUN’  ÇAĞRISI!
REKLAM ALANI
5 Kasım 2021 21:18

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, on binlerce hastanın umudu olan organ bağışı ve nakline dikkat çekti. Her iki kurumun düzenlediği “Organ Bağışına Evet” konulu konferans, Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

‘HAYATA TUTUNMALARINI SAĞLAYALIM’
Programın açılışında söz alan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, organ bağışının önemine vurgu yaparak, “Bugün sağlıklı olan bir birey, yarın organ nakli bekleme listesinde olabilir. Bu durum herkesin başına gelebilir. Organ bağışıyla nakil bekleyen insanların hayata tutunmalarına yardım etmeliyiz. Bundan ötürü hepimiz organ bağışı konusunda bilinçli ve duyarlı olmalıyız” dedi.

‘ÜLKEMİZDE HER YIL 2 BİN 500 KİŞİ ÖLÜYOR
Ardından konferansını veren Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, “Organ Bağışına Evet” konulu sunumunda, yaşarken organ bağışçısı olmanın önemine dikkat çekerek, “Bugün Türkiye’de organ bekleme listesinde 30 bine yakın hasta mevcut ve yeterli bağış olmadığı için her yıl bu listedeki yaklaşık 2 bin 500 hasta, ne yazık ki hayatını kaybediyor. İnsanlar organlarını bağışlayarak birbirinin güvencesi olmalı” diye konuştu.

HASTALAR: YAŞAMIN DEĞERİNİ ANLADIK
Konferansta konuşan organ nakli olmuş hasta ve yakınları da katılımcılara organ bağışının kendilerine yeni bir hayat verdiğini, yaşamın değerini daha iyi anlamalarını sağladığını anlatarak mutluluklarını paylaştılar. Kendilerinin de organ bağışçısı olduğunu söyleyen hastalar, herkese organ bağışçısı olma çağrısını yaptı.

Konferans, Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aynur Arslan ve öğrencilerden oluşan bir grubun organ bağışı standında bağış alma faaliyetleri ile sona erdi. Konferansa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, çok sayıda akademisyen, öğrenciler ile organ nakli olmuş hasta ve hasta yakınları katıldı.
Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.