Dolar 32,5717
Euro 34,9981
Altın 2.460,27
BİST 9.899,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ÜRETİCİYE ‘ÖRNEK’ DESTEK!

Samsun’da, aynı zamanda Samsunspor sevdalısı bir grup genç, Bafra Ovası’ndaki üreticiye destek olmak amacıyla ‘Karpuz Tarlada Kalmasın’ adı altında satış etkinliği düzenledi

ÜRETİCİYE   ‘ÖRNEK’   DESTEK!
REKLAM ALANI
31 Temmuz 2022 18:07 | Son Güncellenme: 31 Temmuz 2022 20:41

Samsun’un Atakum İlçesi’nde bir grup genç, Bafra Ovası’ndaki karpuzların değerlendirilmesi ve böylece üreticinin mağdur olmaması amacıyla bir çalışma başlattı. Gençler, TIR’lara yükledikleri karpuzları Atakum’un göbeğinde çok ucuza satarak üreticiye destek oldu.

KARPUZ FİYATLARI AŞIRI DÜŞÜNCE
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan gençlerden Oğuz Bulgan, “Son günlerde karpuz piyasası adeta çökünce üreticinin elinde kalma tehlikesi baş gösterdi. Buna karşın zincir marketlerde halkımızın halen pahalıya karpuz yediğini görünce kollarımızı sıvadık ve Bafra Ovası’ndaki üreticilerimize destek olma kararı aldık” dedi.

ZİNCİR MARKETLERE TEPKİ
Aynı zamanda Samsunspor’un Forza Şirinler Taraftar Grubu üyesi de olan Oğuz Bulgan, “Birkaç Samsunspor sevdalısı arkadaşımızla bir araya gelerek ‘Karpuz Tarlada Kalmasın’ başlıklı bu çalışmayı hayata geçirmeye karar verdik. Samsun koskoca bir metropol ve ne yazık ki zincir marketler piyasayı ele geçirmiş durumda. Halkımız zaten ekonomik kriz altında ezilirken zincir marketler fiyatlarıyla ateşe körükle gidiyor. En azından hemşehrilerimiz Bafra Ovası’nda bolca üretilen karpuzu ucuza yesin diye kolları sıvadık” diye konuştu.

CEMİL DEVECİ’YE TEŞEKKÜR
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin kendileri için tahsis ettiği alanda vatandaşa ‘sudan ucuz’ fiyata karpuz satmaya devam ettiklerini söyleyen Bulgan, “İlkadım ve Canik’te bilindiği üzere küçük esnaf sayısı daha fazla. Atakum ise adeta zincir marketlerin istilasında. Bu nedenle Atakum’u seçtik. Belediye Başkanımız Cemil Deveci de bize tam destek verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Yurdagül Türkoğlu dedi ki:

    İsimleri bilinen ve vatandaşı sürekli yakan fiyatlarla kandıran marketler zincirine karşı yapılmış muhteşem sosyal bir harekettir. Sadece karpuz değil temel ihtiyaç maddelerini de lütfen getirin. Allah sizden razı olsun, her kim dusunduyse Allah daha fazlasını onlara versin.