Dolar 32,5192
Euro 34,7978
Altın 2.422,24
BİST 9.713,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘ÜRETİM VE İSTİHDAM ARTACAK’

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi(OSB) altyapı ihalesinin çok yakında yapılacağını açıklayan Samsun Valisi Dağlı, “Çarşamba OSB; üretim, istihdam ve ihracatı artıracak” dedi

‘ÜRETİM VE İSTİHDAM ARTACAK’
REKLAM ALANI
17 Kasım 2021 20:50

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ilçede düzenlenen Çarşamba OSB toplantısına katıldı. Toplantının ardından OSB alanında incelemelerde bulunan Dağlı, OSB’de gelinen aşama ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ULAŞIM AĞLARINA YAKIN
Çarşamba OSB’nin Samsun il merkezine 37 km, Çarşamba Uluslararası Havalimanı’na 20 km, Samsun Limanı’na 39 km, demiryolu istasyonuna 25 km mesafede olduğunu ve Samsun-Ayvacık devlet karayolu kenarında yer aldığını belirten Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “OSB’nin kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına, Samsun Merkez OSB ve Sanayi Sitelerine yakın olması, konumu itibarıyla OSB’yi çok cazip hale getirmektedir. Tüm bu fırsatların dışında OSB zeminin düz olması yatırımcılarımız için bir başka avantajdır” dedi.
ALTYAPI YENİ YIL İÇİNDE
OSB’nin kurulacağı alanda temizlik ve düzenleme işlemlerinin tamamlanarak altyapı inşaatı için hazır hale getirildiğini de söyleyen Vali Dağlı, “Bugün yapmış olduğumuz toplantıda da büyük bir titizlikle hazırlanan yol, su, kanalizasyon, fiber optik internet, elektrik, bisiklet yolları, dış çevre duvarı ve yönetim binası gibi alt yapı projelerimizin son durumunu görüştük ve değerlendirmelerde bulunduk. 2022 yılı içerisinde altyapı ihalesinin yapılmasına müteakip arazide altyapı işlerinin yapımına başlanılmasını öngörmekteyiz. Gerek alt apı gerekse üst yapı projelerimiz ile buranın yatırımcılarımız tarafından örnek gösterilecek bir OSB olmasını sağlayacağız” diye konuştu.
FİRMA TAAHHÜTLERİ ALINDI
Vali Zülkif Dağlı, “Parsel tahsis talebinde bulunan firmalarımızla birebir görüşerek belirlediğimiz kriterlere göre değerlendirmelerimizi yaptık. Yapacağımız alt yapı inşaatı ile birlikte kendi fabrika inşaatlarına başlayacak ve 24 ay içerisinde işletmesini açacak şekilde firmalarımızın taahhütlerini aldık. Parsellerinin tamamına yakınının tahsisini gerçekleştirdiğimiz OSB’de bazı firmalarımız inşaatına da başladı. Çarşamba OSB, başta ilçemiz olmak üzere ilimizin genelinde üretim, istihdam ve ilimizin ihracatının artmasına büyük bir katkı sağlayacağına inancım tamdır” dedi.
Toplantıya Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ve idari amirler katıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.