Dolar 32,5094
Euro 34,9413
Altın 2.435,07
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

UÇURUYOR!

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Uçuş Akademisi’nde 10 yılda yaklaşık bin 500 pilot yetiştirildi

UÇURUYOR!
REKLAM ALANI
24 Ekim 2021 19:13

Samsun Üniversitesi (SÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Uçuş Akademisi’nde Türkiye’de pilot eğitim veren en önemli kurumlardan biri olma özelliğine sahip. Ondokuzmayıs ilçesinde bulunan Ballıca Kampüsü’nde yer alan Uçuş Akademisi’nde 10 yılda yaklaşık bin 500 pilot yetiştirildi. SÜ Uçuş Akademisi Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliğine de sahip.
‘Yıllık 200 öğrenci kapasitesine sahip’

9 UÇUŞ, 8 TEORİK BİLGİ ÖĞRETMENİ
SÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdem Emin Maraş, Uçuş Akademisi’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Uçuş Akademisi’nin yıllık 200 öğrencinin eğitim alabilmesine imkan tanıdığını söyleyerek “Uçuş Akademimiz 9 uçuş öğretmeni ve 8 teorik bilgi öğretmeni ile eğitimlerini sürdürmektedir. Teorik bilgi derslerimiz çoğunlukla pilot olan ve konusunda uzman, üniversitemizin akademik öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Uçuş eğitimlerimiz 5 adet Cessna 172 uçağı, 2 adet Evektor PIC uçağı, 1 adet Diamond çift motor uçağı ve 1 adet Uçuş Simülatörü ile tecrübeli uçuş öğretmenlerimizle icra edilmektedir. Kaliteli öğrenci alarak kaliteli öğrenci yetiştirmek en büyük hedefimizdir” dedi.

HUSUSİ PİLOT LİSANSI EĞİTİMİ
Doç.Dr. Maraş, eğitimlerin PPL (Hususi Pilot Lisansı) olarak ifade edilen ilk lisans eğitimi ile başladığını dile getirerek “Bu lisans öncelikle 120 saat teorik ders eğitiminin ardından 46 buçuk saat uçuş eğitimi ile son bulur. Bu eğitimimiz 4-6 ay süre zarfında tamamlanır. Eğitimlerinin tamamlayan öğrencilerimiz 88 saat PIC (Pilot in Command) uçuşlarını gerçekleştirirler. PIC uçuşlarını takiben öğrencilerimize 5 saatlik NR (Gece Uçuşu) eğitimi veririz. Devam eden süreçte öğrencilerimize ATP (Ticari Pilot Lisansı için gereken Teorik Bilgi Eğitimi) dediğimiz 650 saatlik teorik ders verilir. Bu kısım tamamen İngilizce sınavlardan oluşmakta olup üst seviye olan CPL (Ticari Pilot Lisansı) ve IR (Aletli Uçuş Yetkisi) lisanslarını alabilmeleri gereli olan teorik kısımdan oluşur. Bir sonraki süreçte öğrencilerimizi CPL – IR uçuş eğitimine başlarız” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“50 saat IR (Aletli Uçuş) uçuş eğitiminin 35 saatini simülatörde 15 saatini uçakta gerçekleştiririz. Devamında öğrencilerimize 15 saat CPL (Ticari Pilot Lisansı) uçuş eğitimi veririz. Bu ikisini tamamladıklarında arkadaşlarımız artık omuzlarına 3 çizgili sırmayı takmaya hak kazanırlar. Son adım ME (Çok Motor) eğitimidir. Çok Motor Eğitiminde 18 saat teorik bilgi eğitimi, 13 saat uçuş eğitimi veririz. Bunu da tamamladıklarında sevgili öğrencilerimiz ticari uçuş yapabilecekleri bir hava yolu firmasına girmeye yetkinlik kazanırlar. Diğer taraftan Akademimizde FI (Öğretmen Pilot) Eğitimi de verilmektedir.”

‘TEKNOFEST İÇİN HAZIRLANACAĞIZ’
Türkiye’nin ekonomisine ve yetiştirdikleri öğrencilerle pilot istihdamına da destek vermek istediklerini söyleyen Doç.Dr. Maraş, 2022 yılında Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST ile ilgili de şunları söyledi: “TEKNOFEST’in kentimizde düzenlenecek olması, gerçekten çok büyük bir heyecan verdi bizlere, çok mutlu olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. TEKNOFEST’e biz de çok iyi bir şekilde hazırlanacağız.”

Kaynak: Samsun Şehir Gazetesi

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.