Dolar 32,5681
Euro 35,0219
Altın 2.427,05
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

ÜRKÜTEN TABLO!

Açlık sınırı 4 bin 250 lira yeni yılın ilk asgari ücretine yetişti. Ocak’ta gıda enflasyonu aylık yüzde 3,71, yıllık ise yüzde 59,67 oldu. Yoksulluk sınırı da 13 bin 844 liraya ulaştı

ÜRKÜTEN TABLO!
REKLAM ALANI
31 Ocak 2022 14:54

Türk-İş‘in 35 yıldır düzenli olarak yaptığı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasına göre, asgari ücret Ocak ayında, açlık sınırının yalnızca 3 lira üzerinde kaldı.

4 BİN 249 LİRA 95 KURUŞ
Türk-İş tarafından yeni beslenme kalıbı temel alınarak farklı bir çalışma grubu tarafından hesaplanan ve 2022 yılından itibaren açıklanmaya başlayan araştırmaya göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 4 bin 249 lira 95 kuruşa yükseldi.

‘BEKAR’ YAŞAMA MALİYETİ 5.5 BİN LİRA
Gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yani yoksulluk sınırı da 13 bin 843 lira 50 kuruşa ulaştı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 5 bin 587 lira 79 kuruş oldu.

GIDA ENFLASYONUNDA YENİ REKOR
Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 3,71, son 12 ay itibariyle yüzde 59,67 oranında bir artış hesaplandığı belirtildi. Bu oran araştırma tarihinin en yüksek yıllık gıda enflasyonu olarak kaydedildi.

TÜRK LİRASININ OLUMLU ETKİSİ OLMADI
Konfederasyonun açıklamasında, “Döviz kurlarının son büyük zirvesinden sonra geçen ay yüzde 25’e yakın bir artış gören gıda fiyatlarında, yeniden değer kazanan Türk lirasının olumlu etkisi market ve pazarlara neredeyse hiç yansımadı” ifadeleri kullanıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.