Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Atakum’da ‘ÜRETİCİYE DESTEK’ hamlesi

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Karpuz kampanyası büyük ilgi gördü. Piyasada fiyat dengesini sağladık. Piyasa oyuncuları bu çıkışın karşısında duramadı. Devamı gelecek” dedi

Atakum’da ‘ÜRETİCİYE DESTEK’ hamlesi
REKLAM ALANI
8 Ağustos 2022 21:55 | Son Güncellenme: 8 Ağustos 2022 22:08

Samsun’da, Atakum İlçesi’nde eski Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık’ın bir grup Kırmızı-Beyaz sevdalısı taraftar ile birlimte başlattığı ve Atakum Belediyesi’nin tam destek verdiği ‘Karpuz Tarlada Kalmasın’ kampanyası sonuç verdi. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Kampanya gereken mesajı gerekli yerlere verdi. Devamı gelecek” dedi.

BEREKET ZİYAN OLMASIN: Kampanyayı destekleyerek gelişmesine imkan sağlayan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Bafra ve Çarşamba ovalarından fışkıran bereketin tarlada ziyan olmasına artık izin vermeyeceğiz. Kampanyamızın devamı gelecek” dedi.


VATANDAŞ DA, ÜRETİCİ DE MEMNUN
Bafra İlçesi’nde tarlada 40 kuruşa satılan karpuzun özellikle Atakum ilçesi’nde sayıları her geçen gün artan market zincirlerinde 4.5 liradan satılması üzerine harekete geçildiğini hatırlatan Başkan Cemil Deveci, “Kampanya büyük ilgi gördü. 1 liradan satılan karpuz, hem vatandaşı memnun etti, hem de ürünü tarlada çürümüyen üreticiyi. En önhemlisi ise piyasada fiyatlar dengelenmeye başladı. En büyük amacımız zaten buydu” diye konuştu.

Büyük ilgi gören karpuz satışları gazetemizin 3 Ağustos tarihli manşetinde böyle yer almıştı.

‘SADECE KARPUZLA SINIRLI OLMAYACAK’
Kampanyaya Bafra ve Alaçam belediyelerinin de katıldığını, İlkadım Belediyesi’nin ise konuyla ilgili hazırlık içerisinde olduğunu açıklayan Cemil Deveci, “Böylece kamuoyunda bir duyarlılık oluştu. Bu süreci sadece karpuzla sınırlı tutmayacağız. Çarşamba ve Bafra ovalarımızdaki tüm ürünler için gerektiği anda müdahil olacağız. Bunu yaparken tüm paylaşanları işin içerisine dahil edeceğiz. Bafra ve Çarşamba çiftçisinin emeğini karşılıksız bırakmayacağız” dedi.
‘VATANDAŞI AĞIR FİYATLARLA EZDİRMEYECEĞİZ’
Önümüzdeki günlerde ilçe genelindeki zincir market yöneticileriyle bir araya geleceklerini de söyleyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, şöyle devam etti:
“Karpuz kampanyası ve ona gösterilen ilgi, piyasada fiyat oluşturucularının, yani piyasanın oyuncularının dikkatini çekti. Piyasayı belirleyen bu oyuncular yaptığımız kampanyanın çıkışı karşısında duramadılar. Biz, vatandaşımız ağır fiyatlar altında ezilmesin istiyoruz.

FİYATLAR GERİ ÇEKİLDİ: Eski Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık’ın yine bir grup Samsunspor taraftarı ile öncülük ettiği ve Atakum Belediyesi’nin tam destek verdiği kampanya sonuç verdi. Zincir marketlerde karpuzun kilo fiyatı 1.5 liraya kadar düştü.

ZİNCİR MARKET YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI
Piyasanın fiyat oluşturucularıyla bir toplantı yapacağız. Onlara, ‘Samsun’da Bafra ve Çarşamba ovalarının ortasındasınız.Buralarda da üretim var. Karpuzu Adana’dan getirmeyeceksiniz” diyeceğiz. Elbette ve de kesinlikle marketlere, avmlere falan karşı değiliz. Ancak yarım saat mesafede kavun, karpuz, her türlü sebze ve meyve üretiliyorsa, o ürünlerin tarlada çürümesine izin verilmemelidir. Yarım saat mesafedeki bu ürünleri vatandaşa ucuz bir fiyata sunmak, tüm zincir marketlerin görevi olmalıdır. Böylece hem onlar, hem üretici kazanacak, hem de halkımız memnun olacaktır.”

Fatma DİNÇ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.