Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Usta; ‘Ben tabandaki ittifakın adayıyım’

Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Erhan Usta, Samsun Tütün İskelesi’nde miting gerçekleştirdi.

Usta; ‘Ben tabandaki ittifakın adayıyım’
REKLAM ALANI
3 Şubat 2019 19:11

Usta, “Nefis için değil nefes olmak için aday oldum. Samsun’u kalkındırmak için geliyoruz” dedi
Samsun Milletvekili Erhan Usta, Belediyesi Bağımsız Başkan adayı olduğunu açıkladıktan sonra vatandaşlarla buluştu. Usta, “Nefis için değil nefes olmak için aday oldum. Samsun’u kalkındırmak için geliyoruz” dedi. Havza üzerinden Samsun’a gelen Usta, ilk olarak Havza Kevser Cami önünde kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti. Coşkulu kalabalığın karşıladığı Usta, buradaki programın ardından karayoluyla Samsun’a hareket etti. Uzun araç konvoyuyla Samsun’a gelen Erhan Usta’yı yüzlerce kişi Tütün İskelesi’nde karşıladı. Yaklaşık 45 dakikalık bir konuşma yapan Usta’nın sözleri, sık sık atılan sloganlarla bölündü.


KUCAKLAŞMAYA GELDİK
Miting konuşması öncesi kendisini takip etmeye Türkiye’nin dört bir yanından hemşerilerinin geldiğini söyleyen ve onlara teşekkür eden Usta, “Samsun için beni mutlu ettiniz. Mücadelemizi düşündüğünüz için mutlu ettiniz. Bütün siyasi partileri, toplumu kucaklamak için geldik. Beni yanıltmadınız. Desteğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.


VAADİMİZ, SAMSUN’U KALKINDIRMAK
Samsun’un birçok avantajı olduğunu fakat bunu kullanamadığını söyleyen Usta, “Samsun ayaklarına prangalar vurulmuş bir şehir. Ovaları, eşsiz güzellikleri, turizmi, sanayi potansiyeli olan bir şehir. Aday olmamızın en büyük nedenlerinden biri de Samsun’un geri gidişini durdurmak. Samsun üretmiyor. Samsun’un işsizlik ve üretim sorununu çözmek için aday oldum. Samsun’un değerli arsalarını değil gönüllerini fethedeceğiz. Sahilimizi, ovamızı verimli kullanacağız. Ulaşımdan sanayiye, eğitimden tarıma, sağlıklı imar politikaları yürüteceğiz. Nefis için değil nefes için geliyoruz. Nefessiz kalan köylümüze, esnafımıza, çiftçimize destek olacağız. Samsun’u kalkındıracağız. Bizim vaadimiz Samsun’u kalkındırmaktır” diye konuştu.


İŞSİZLİĞİ VE ÜRETİM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
26 yıldır devlet kademesinde en üst düzey bürokrat olarak şereflice çalıştığını ifade eden Usta, “2000 yılından 2015 yılına kadar makroekonominin yönetimini yapan bürokrat bazında en üst düzey kişiydim. Şimdi bu tecrübelerimi Samsun için kullanmaya geldim. Ben iktisatçıyım, ekonomistim. Samsun’un en büyük problemi işsizliktir. Samsun üretmiyor. Çocuklar babasız gençler gurbette. Benim alanım bu. İnşallah sizin ve milletimizin desteğiyle belediye başkanı olursak Samsun’un işsizlik ve üretim sorununu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.


YENİ SANAYİ SİTELERİ LAZIM
Samsun’da uzun vadeli iş imkânının olmadığını belirten Usta, “Bizim gençlerimize kalıcı iş fırsatları bulmamız lazım. Bu sanayileşmeyle olur. Bunlar Gülsan Sanayisini, Saathane meydanını yıkarak olmaz. Sanayi sitelerini yıkmak yerine Samsun’a yeni sanayi siteleri yapmak lazım.  Samsun nüfusu yaşlanıyor. 2018 yılına baktığımızda 5 yaş yaşlanmış. Samsun bu kadar büyük avantajlara coğrafi konumu ovalarına rağmen sürekli geri gidiyor. Buna son vermek lazım. Yerel yönetimlerin problemi parti problemi değil. Yerel yönetimler merkezin işleyişini bilmiyor. 26 yıllık tecrübemiz 4 yıllıkta siyasi tecrübelerimizi alarak bütün tecrübelerimizi sizlere sunmaya geliyoruz” şeklinde konuştu.


Tabandaki İttifakın adayıyım 
Arkasında bir siyasi partinin ve sermayenin olmadığını söyleyen Usta, vatandaşlardan kendisi adına çalışmalarını istedi. Kutuplaştırıcı siyasi ortamın olduğunu belirten Usta, başka bir partiye bu  yüzden geçmediğini söyledi. “Bölmek için değil birleştirmek için geliyoruz” diyen Usta, “Herkesin adayı olmak için geldik. Fitneyi fesadı aramıza almıyoruz. Gün birlik olma günüdür. İttifaklar yapılıyor, adaylar insanlara seçilmesi için dayatılıyor. Seçmen alternatifsiz bırakılıyor. En güzel ittifak seçmenin tabanda yaptığı ittifaktır. Biz bu ittifakın adayı olmak için yola çıktık. Samsun’da meşaleyi yakıyoruz. Bağımsız seçiliyor mu seçilmiyor mu? Bunu Samsunlular Türkiye’ye gösterecek. Bu mücadeleyi kazanacağız. Kolay mücadele olmayacak. Bugüne kadar başardım. Bundan sonra da hep birlikte başaracağız. Gerek bürokrasi hayatımda gerek siyasi hayatımda ilkelerime tavsiye ol. Bedel ödemekten korkmadım. Bedel de ödedim. Bunun bedeli neyse ödemeye hazırım. Verilecek bir can varsa bu canı da vermeye hazırım” dedi.


RANDEVU TALEP EDECEĞİM
Seçimlerin Genel seçim havasına sokulmaya çalışılmaması gerektiğini ifade eden Usta, vatandaşlardan buna müsaade etmemelerini yerel idareci seçtiklerinin farkına varmalarını istedi. Demokratik bir seçim arzu ettiğini söyleyen Usta, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından da randevu alarak seçimlerin demokratik ortamda ilerlemesi için görüşeceğini belirtti.
İDDİALARA YANIT VERDİ
Usta, kendisiyle ilgili olan söylenene ‘proje aday’ sözlerine de yanıt vererek, “Bunlara kulak asmayın. Biz seçim kaybettirmeyeceğiz. Biz seçimi kazanmaya geliyoruz. İnşallah geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz” dedi
DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM
Usta konuşmasının sonunda şunları söyleyerek sözlerini tamamladı: “Bu meydandan haykırıyorum. Millet için, çocuklar için, mazlumlar için, yetimler için, şehitlerimiz için, gaziler için, Samsun’un refahı için, huzur için, demokrasi için, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız olarak adayım. Desteklerinizi bekliyorum. Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.