Dolar 32,3709
Euro 35,0353
Altın 2.325,61
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Usta’dan Zeybek’e cevap gecikmedi

Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ” Türkiye’nin kısa vadeli hem özel sektör hem de devletin borçlarına baktığınız zaman bir yıl boyunca tüm borçlarını hiçbir şey olmasa ödeyecek kadar rezervi var. ” sözlerine Twitter hesabından cevap verdi

Usta’dan Zeybek’e cevap gecikmedi
REKLAM ALANI
4 Aralık 2017 22:04

Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin, “Kurlarla oyun oynuyorlar, geçecek bunlar. Bugüne kadar kurla ilgili hep spekülasyon olduğunu söyledik. Türkiye’nin kısa vadeli hem özel sektör hem de devletin borçlarına baktığınız zaman bir yıl boyunca tüm borçlarını hiçbir şey olmasa ödeyecek kadar rezervi var. Ekonomi Bakanı olarak biz söylüyoruz bunu. Endişe edecek hiçbir şey yoktur.” Sözlerine Erhan Usta’dan yanıt gecikmedi.

REZERVLER, BORCUN %65,8’İNİ ANCAK KARŞILAR

Usta, “Sayın Bakan, üzülerek söylemek isterim ki, 2017 yılı Eylül ayı itibarıyla, Türkiye’nin kalan vadesi 1 yıldan az olan dış borç ödemesi 170 Milyar $, rezervleri ise 111,9 Milyar $ olup, rezervler bu borcun %65,8’ini ancak karşılamaktadır. Rakamlara baktığımızda, sandığınız kadar rezervimizin olmadığı aşikârdır” dedi.

SÖYLEMİNİZ ENDİŞE VERİCİDİR

Ekonomi Bakanının, “Endişe edilecek bir şey yok” sözüne de değinen Usta, “Söyleminiz, bu işten anlayanları bırakın teskin etmeyi, iyice endişelendirmektedir. Bu tarz söylemlerin faydasından çok zararı vardır. Tespitlerimizi doğru yapmalıyız. Güvenirliliğimizden ödün vermemeliyiz” diye ekledi.

ÖVÜNMEYİ BIRAKIP, TEDBİR ALMALISINIZ

İnanın, “Büyümeyi tahmin bile edemeyecekler” söyleminizin de faydasından çok zararı vardır diyen Usta, bir şeyi tahmin edememek belirsizlik kaynağıdır diye vurguladı.

Tahmin edilebilir ve öngörülebilir olmanın, ekonomik güvenin olmazsa olmazı olduğuna vurgu yapan Usta, “Tahmin edilemeyen büyümeyle övünmeyi bırakıp, bir an önce büyüme rakamlarını herkes tarafından tahmin edilebilir hale getirmek için tedbirler almanızı öneririm” diye de tavsiyede bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.