Dolar 32,5769
Euro 35,0003
Altın 2.428,87
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

‘UTANÇ VERİCİ…’

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin’in, Uşak’ta cezaevinde kadınların çıplak şekilde aranmasına dair yaptığı açıklamalara yanıt verdi

‘UTANÇ VERİCİ…’
REKLAM ALANI
21 Şubat 2021 18:29

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özfekeli, Uşak’ta kadınların çıplak şekilde arandığına yönelik iddialarla ilgili yaptığı açıklamalarla dikkati çeken AK Parti Grup Başkan Vekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e sert tepki gösterdi. Özkefeli, “Bu zihniyet kadını ve erkeği ile Cumhuriyete ve devrimlere düşman, ortaçağ karanlığının tam adıdır” dedi.

‘UTANÇ VERİCİ BİR AÇIKLAMA’
Avukat olan Özlem Zengin’in yaptığı konuşmayı ‘Utanç Verici’ olarak nitelendiren Işık Özkefeli, “Vekil ya da avukat bir kadının, ‘Çıplak arama üzerinden’ tacize uğrayan ve utandığı için söyleyemeyen kadınları ‘Onursuz’ diye nitelendirmesi AKP döneminin nefret ve şiddet dilinin, eril şiddetin başka bir yansımasıdır. Ama bunun bir kadın tarafından söyleniyor olması gerçekten utanç vericidir” diye konuştu.

‘HER KADIN ÇOK ONURLUDUR’
Dr. Işık Özkefeli, açıklamalarının devamında ise şunları söyledi:

“Toplum da kadınlarımız hala uğradığı şiddeti ne en yakınına ne de güvenlik güçlerine ifade etmeye çekinip utanırken, bu çekinceyi onursuzluk olarak nitelendiren bir kadını şiddetle lanetliyoruz. Türk kadının onuru şanlı tarihinde ve mücadelesindedir ve her kadın çok onurludur.

ÖZLEM ZENGİN’İN GEÇMİŞ SÖYLEMLERİ
Özlem Zengin’in şöyle bir geçmiş söylemlerine baktığımızda; Kadınların seçme seçilme hakkına ilişkin ‘Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bunun da öncüsü Sayın Cumhurbaşkanımızdır’ dediğini, bir cinayetin kadın cinayeti olup olmadığının belirlenmesinin ‘zor’ olduğunu söylediğini görüyoruz. Bu söylemlerden de anladığımız gibi Cumhuriyet tarihini ve kadın mücadelesini reddediş olduğunu çok net görüyoruz.
Kendi başörtüsünü 20 yıl önce avukatlık yemini ederken çıkardığı için başını kaldıramadığını söyleyen sayın Zengin’in bizler onuruna ve inancına sonuna kadar saygı duyuyoruz.

Bugün kadına şiddetin durmadığı ülkemizde, bir kadın eliyle şiddete maruz kalmak hepimizi derinden yaralamıştır. Bu zihniyet kadını ve erkeği ile Cumhuriyete ve Devrimlere düşman, ortaçağ karanlığının tam adıdır. Lanetliyor ve kınıyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.