Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Uzman Dr. Yıldırım’dan ÖNEMLİ UYARI!

Samsun’da, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım, “Uzun süre geçmeyen hatta artış gösteren boyun ağrısının sebebini bulmanın tek yolu fizik tedavi hekiminizin sizi muayene etmesidir” dedi

Uzman Dr. Yıldırım’dan ÖNEMLİ UYARI!
REKLAM ALANI
12 Mart 2024 16:39

Samsun’da, Büyük Anadolu Hastaneleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Canan Yıldırım, uzun süre geçmeyen hatta artış gösteren bel ve boyun bölgelerindeki ağrıların sebebinin fıtık mı ya da başka bir neden mi olduğu yapılan muayene sonrası ortaya çıkacağını söyledi.

SON DÖNEMLERDE ARTTI
Boyun ve bel ağrısının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Canan Yıldırım, “İnsanların yüzde 70’i yaşamları boyunca en az bir kez boyun ağrısı çekerler. Son yıllarda özellikle cep telefonu ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasına paralel olarak boyun ağrısı görülme sıklığı da giderek arttığını görmekteyiz. Boyun ağrısına o bölgedeki kemik dokular, kaslar, bağlar, diskler sebep olabilir, aynı zamanda başka bir bölgeden yansıyan ağrıda yaşayabilir. Toplum da en çok boyun ağrısı sebebi olarak bilinen boyun fıtığı ancak yüzde 5’lik kısmı oluşturmaktadır. Boyun fıtığı aslında radyolojik bir tanıdır. Günümüzde çok fazla MR çekimi yapılmasından dolayı da herkes tarafından bilinen bir terim olmuştur. Aslında boyun fıtıkları hiç şikayeti olmayan kişilerde bile çekim yapıldığında saplanılan bir bulgudur. Boyun ağrısının sebebini bulmanın tek yolu Fizik Tedavi Hekiminizin sizi muayene etmesidir” dedi.

BEL FITIĞINDA RİSK FAKTÖRLERİ
Bel fıtığında risk faktörlerine değinen Dr. Yıldırım, ayrıca şunları söyledi:

“Bel fıtığı hiç şikâyet olmayan kişilerde MR çekimi yapıldığında da rastlanılan bir anatomik bozukluktur. Kontrolsüz kilo almak, oturma ya da yattığı pozisyonlara dikkat etmeme, uzun süre öne doğru eğilerek iş yapmak, egzersiz ya da hareketsizlikten uzak kalmak, sigara içmek gibi aslında bütün bunlar kişinin kendinin düzeltebileceği risk faktörleridir. Bel fıtıklarının oluşması da büyümesi de ameliyata kadar gitmesi de kişinin kendi yaşam şekliyle ilişkilidir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.