Dolar 32,5841
Euro 34,8168
Altın 2.414,07
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

VALİ DAĞLI’DAN KUTLAMA

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Gazetecilik mesleği, sağladığı etkin denetim mekanizmasıyla demokratik toplumların güvencelerindendir” dedi

VALİ DAĞLI’DAN KUTLAMA
REKLAM ALANI
4 Nisan 2021 15:50

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin 41’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Dağlı, mesajında, gazetecilik mesleğinin önemine dikkati çekerek, “Gazetecilik, demokratik toplumların güvencelerindendir” dedi.

BAŞKAN ÇAKIR’A KUTLAMA MESAJI
Vali Zülkif Dağlı, 5 Nisan 1980’de kurulan 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cemiyet Başkanı Yusuf Ziya Çakır’a bir kutlama mesajı gönderdi. Vali Dağlı, mesajında şunları söyledi:

“Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında gazetecilik mesleği; bireylere doğru ve sağlıklı haber ve bilgi akışını sağlayarak toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak gibi önemli bir misyonu içermektedir. Halkın haber alma gereksinimini karşılamak üzere enformasyonun toplanması, analiz edilmesi ve işlenerek habere dönüştürülmesi gibi bir dizi süreci içeren gazetecilik mesleği; sağladığı etkin denetim mekanizmasıyla demokratik toplumların güvencelerindendir.

‘YETENEK VE CESARET GEREKİR’
Haber ve haberleşme olgusu çevremiz ile etkileşim içerisinde kalarak sosyal bağlar kurabilmemiz için ihtiyacımız olan bilgiyi sağlayan en temel unsurlardandır. Kamu adına toplumsal bilginin edinimi ve kontrolünü üstlenen ahlaksal bir sorumluluk gerektiren gazetecilik mesleği aynı zamanda yetenek ve cesaret gerektirir.

Bu vesileyle sivil toplum örgütlerimizin önemli temsilcilerinden olan 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıldönümünü kutlar, başta siz olmak üzere özveriyle çalışan basın mensuplarına sağlık, huzur ve aileleri ile birlikte esenlikler diliyorum.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.