Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

VARİSLERE SON!

Samsun’da OMÜ Tıp fakültesi’nin ünlü Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, ‘Silgi Lazer(Exotherme Vascular Laser-EVL) teknolojisiyle varislere son verdiklerini açıkladı

VARİSLERE SON!
REKLAM ALANI
24 Eylül 2023 19:20

Samsun’da uzun yıllar Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan ve kendi muayenehanesini açan Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Avrupa’da yaygın olarak kullanılan Türkiye’de de sayılı merkezlerde bulunan ‘SİLGİ LAZER (Exotherme Vascular Laser (EVL)’ teknolojisiyle varis kabusuna son veriyor.

BENZERSİZ BİR ESTETİK ÇÖZÜM
Exotherme Vascular Laser (EVL) sisteminin cilt seviyesinde görünen mavi damarlar ve örümcek damarların yok edilmesi için teknolojinin tüm detayları değerlendirilerek geliştirildiğini söyleyen Ferşat Kolbakır, “Laser sistemi, vasküler problemler alanında benzersiz bir estetik çözüm sağlamaktadır. Özellikle 2 mm altındaki cilde yakın görünen yüzeysel damar lezyonlarda hassas görüntüleme ve hedefleme ile etraf dokuya zarar vermeksizin etkin bir şekilde damarları kapatmaktadır. EVL, 980 nm diode lazer teknolojisini, soğutma, görüntüleme ve hedefleme ile daha da güçlendirerek vasküler sistemin sofistike problemlerini dahi kolayca ortadan kaldırmaktadır” bilgisini verdi.

SADECE ULTRASON JELİ KULLANILIYOR
Sistemin, anestezi gerekmediğinden muayenehane şartlarında basit, etkin hızlı ve güvenli efektif olarak kullanıldığını da belirten Kolbakır, “Uygulamada sadece ultrason jeli kullanılmaktadır. Hassas deri ve bünyesi olanlarda alerji riski oluşturacak hiçbir ilaç veya ajan kullanılmamaktadır. EVL de lazer enerjisinin dozu kontrollü olup damarların durumuna göre otomatik olarak tam bir ayarlama yapılabilmektedir. Cilt ile tam temasta olan lazer uygulama başlığı +4 °C soğutarak cilt yüzeyinin hassasiyetini azaltırken, damarların net görülmesini sağlamakta ve işlem sırasında hasta için mükemmel konforlu bir tedavi sağlamaktadır. Sonuçlar adım adım görünmeye başlar ve uygulamadan 4-6 hafta sonrasında kalıcı mükemmel sonuçlar verir” dedi.

KENDİNDEN AYARLI SOĞUTMA SİSTEMİ
Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, sistem hakkında ayrıca şu bilgileri verdi:

“Kendinden ayarlanan soğutma mekanizması cilt üzerinde sürekli +5 °C soğukluğu sabit tutarak cildi korur. Hasta konforunu arttırmakta ve hekim için de daha güvenli işlem yapmasını sağlar. Bu özellik sayesinde tedavi esnasında ek bir acı hissi oluşmadan damar içine gönderilen enerji arttırılabilmekte ve tedavi altındaki bölgede inflamasyonlu tepkimeler oluşmamaktadır. Kendinden ayarlanan soğuma sistemi, acısız tekrarlanabilen bir tedaviyi garanti etmekte ve gereği kadar miktarda bir lazer enerjisi ile yan etkilerden koruyarak işlem yapmaya imkân vermektedir.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.