Dolar 32,5357
Euro 34,8970
Altın 2.435,38
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

‘Vatandaş su içmeye korkuyor’

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, geçtiğimiz günlerde Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde gündeme gelen içme suyu tartışmalarına değindi

‘Vatandaş su içmeye korkuyor’
REKLAM ALANI
4 Aralık 2017 21:58

CİDDİ İDDİALAR

SASKİ’nin olağanüstü genel kurulunda Genel Müdür Kamil Demircioğlu’nun, ‘ilçelerde içme suyu sorunu yok’ sözlerine karşı Meclis üyesi Erkan Akyüz’ün ‘Hodri meydan, gelin yerinde inceleyelim’ çağrısında bulunduğunu hatırlatan Tufan Akcagöz, “SASKİ’nin olağanüstü genel kurulunu takip ettik. Ortada çok ciddi iddialar var. Vatandaş, kokudan çeşme suyu içemediklerini söylüyor. Bu iddia ortaya atıldığında, belediyeyi idare edenlerin vereceği cevap, ‘suyumuz iyi ve içilebilir’ kabilinden sözler olmamalıdır. Bu çok ciddi bir iddia. Bu nedenle, bu soruyu sorarak konuyu gündeme getiren Erkan Akyüz’ü kutluyorum. Belgelerle ve CD’lerle çalışmış ve vatandaşın sorununu SASKİ Genel Kurulu’nda dile getirmiş. Bilhassa, Çarşamba grubundaki suyun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılmış olan insani tüketim amaçlı sular yönetmeliğine uygun olmadığı yönünde iddialar da var ki, bu oldukça vahim. “ dedi.
SAĞLIKLI SU TALEP ETMEK HEPİMİZİN HAKKI

Ortaya atılan iddiaların kamu sağlığını yakından ilgilendirdiğini ve şayet iddialar doğruysa vatandaşın ciddi risklerle karşılaşabileceğini söyleyen Tufan Akcagöz, “İddiaları yerinde incelemek mümkün. Vatandaş, hobi olsun diye serzenişte bulunuyor olamaz. Belli ki sıkıntısı var. SASKİ hizmet götürürken vatandaşın sırtına büyük bir ekonomik külfet yüklemeyi biliyorsa, sağlıklı suyu taşımayı da bilmelidir. Vatandaşın sorunlarına kulak tıkayarak belediyecilik olmaz. SASKİ’den âbı hayat istemiyoruz ama insan sağlığını koruyacak tedbirlerin alınması suretiyle sağlıklı su talep etmek hepimizin hakkı. Bu nedenle, Belediye Meclis üyesi Erkan Akyüz’ün işaret ettiği hususlar dikkate alınmalı ve Samsunlu nasıl bir su içiyor, yerinde araştırılarak, çözüm üretilmelidir.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.