Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘YALI KAFE’YE YENİ PLAN!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi yaptığı olağanüstü toplantıda, eski Yalı Kafe alanına yapılan sosyal ve kültürel tesisle ilgili plan değişikliğini oy çokluğuyla kabul etti

‘YALI KAFE’YE YENİ PLAN!
REKLAM ALANI
28 Aralık 2022 18:29

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağanüstü Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapıldı. Mecliste tek gündem maddesi olan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın “Atakum İlçe Belediye Sınırlarında Büyükşehir Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Merkez) Oluşturulmasına İlişkin Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğine Yapılan İtirazın Değerlendirilmesi Teklifi” görüşüldü.

CHP’DEN PLANA İTİRAZ
Plan değişikliği maddesi mecliste görüşüldükten sonra ilgili komisyona havale edildi. Daha sonra meclise ara verilerek komisyonda ele alındı. Komisyonda görüşülen madde tekrar meclise havale edildi. Mecliste komisyon raporu okunurken, raporun üstüne tüm parti grup başkanvekilleri görüş bildirdi. Planın son halinde de eksikler olduğunu iddia eden CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, “Komisyon raporunun okunması 10 dakika sürdü fakat komisyon toplantısı 5 dakika sürdü. Bu bana raporun daha önce hazırlandığı fikrini aklıma getiriyor. Ben bir meclis üyesi olarak meclisin neden olağanüstü toplandığını merak ediyorum. Neden 10 gün daha bekleyemedik? Bu söz konusu madde içerisindeki alanın inşaatı daha önce 4 kez mahkeme tarafından durduruldu. Bugünkü değişiklikle de yine sorunun çözüldüğüne inanmıyorum. Çünkü 1/1000’lik plan için gerekli olan ilçe belediyesinin görüşü plan açıklama raporunda yine yok” dedi.

MHP’DEN MADDEYE ÇEKİMSER OY
Merkezin olumlu ve olumsuz yönlerini değerlendiren MHP Grup Başkanvekili İbrahim Sevindik ise, “Mahkeme, daha önce bu yerle alakalı birçok kez iptal kararı verdi. Yalı Kafe’nin olduğu alan ilk kez meclise geldiğinde hemen hemen aynı görevi görecek ‘millet kıraathanesi’ yapılacaktı. Kararı da meclisle ‘oy birliği’ ile almıştık. Önceden aldığımız millet kıraathanesi kararında 0,15 taban katsayısı olacaktı. Başkan Mustafa Demir’in söz konusunu alanın kamuya devredilmeden bedelsiz bir şekilde belediyeye katması da takdire şayan bir olaydı. Bu olumlu tarafların sonrasında kararların değiştirilerek emsal artışı sağlanarak, burayı yarın bir gün başka yönetim geldiği zaman iştah arttırıcı bir imar şeklinde gelmesi bizim için uygun olmayan bir teklif olarak görülmektedir. Doyasıyla olumlu ve olumsuz taraflarına baktığımızda maddeye çekimser oy vereceğiz” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili İbrahim SEVİNDİK

SOĞUK: HALKA HİZMET VERECEK
Görüşülen madde neticesinde tesisin Samsun’a ve vatandaşlara hizmet vereceğini vurgulayan Nihat Soğuk, “Başkanımız Mustafa Demir, bu yerin İller Bankası’na satışını engelleyerek Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırılmasını sağlamıştır. Bu yer Atakum’da ve Atakumluların daha yoğun kullanacağı bir yer olacaktır. Şu anki kazandırılmak istenilen hüviyetiyle de yine halkımıza hizmetini sürdürecektir. Vatandaşlarımızın daha önceden yararlandığı konsept değişmiştir. Yine vatandaşlar buradan kamu hizmeti alacak. CHP grubu aynı Ankara’da olduğu gibi hemen hemen her konuyu yargıya, idareye götürme peşinde. Bundan vazgeçelim” dedi.

Madde, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin ‘ret’, MHP meclis üyelerinin ‘çekimser’ oylarına karşın AK Parti meclis üyelerinin ‘evet’ oyuyla oy çokluğu ile kabul edilerek, karara bağlandı.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.