Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘YANDAŞA DEĞİL SİZE ÇALIŞACAĞIM!..’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’da düzenlenen mitingde “Hiçbir sandığı boş bırakmadık” diyerek yurttaşlara oy verme çağrısında bulundu

‘YANDAŞA DEĞİL  SİZE ÇALIŞACAĞIM!..’
REKLAM ALANI
12 Mayıs 2023 17:22

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da yapılacak miting öncesi Samsun’da seçmenle buluştu.

İMAMOĞLU’NDAN ‘HÜDA PAR’ VURGUSU
Mitingde ilk olarak kürsüye Ekrem İmamoğlu çıktı. “Bizim kayıtlarımız gerçek onlarınki gibi sahte değil” diyen İmamoğlu, HÜDAPAR’ın kuruluşuna dair bir video izletti. Videoda HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun verdiği bir röportajda “Hizbullah bence terör örgütü değil” açıklaması yer aldı.

‘İKTİDARI GENÇLER YOLLAYACAK’
“19 Mayıs’ı erken kutlayan bir Samsun var” diyen İmamoğlu gençlere seslenerek, “Gençler, 14 Mayıs günü kendilerine gülmeyi, eğlenmeyi unutturan bu iktidarı tıpış tıpış evine yollayacak. “Siz gidince memleket güzelleşecek, bereket gelecek. İnsanın insana saygı duyduğu bir dönem gelecek” dedi.

KARAMOLLAOĞLU: KESENİN DİBİ DELİK
Daha sonra kürsüye çıkan Temel Karamollaoğlu, “Artık sayın cumhurbaşkanının problemleri çözemediğini gördük. Bol bol vaatler var. İş para noktasına geldi mi kesenin ağzı açık ama kesenin dibi delik. Merkez Bankasının eksi rezervi var ne demek? Eksi rezerv demek Merkez Bankasının parası bitmiş. 69 milyar dolar borcu var demek” diye konuştu.

Karamollaoğlu ayrıca, “Biz israfı kaldıracağız, israf kalksın milyarlar tasarruf edilir. Yolsuzluk kalksın, yanlış yatırımlar kalksın milyarlar tasarruf edilir. 250, 350 milyar kasamızda paramız kalır. Dibi delinen o Merkez Bankasının kasası dolmaya başlar” vaadinde bulundu.

AHMET DAVUTOĞLU’NDAN BAHÇELİ’YE:
‘TEHDİTLERİN BİZE SÖKMEZ’
Ahmet Davutoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bahçeli diyor ki, ‘Onların hak ettikleri müebbet hapis ya da mermi. Ali Fuat Başgil’den ders almış birisi olarak söylüyorum; Bahçeli’nin tehditleri bize sökmez. 14 Mayıs’ta bu darbeci, otoriter Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gidecek, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecek” dedi.

KILIÇDAROĞLU: MİLLET KARAR VERDİ
Konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıktı. “Onlar yandaşlara, ben size çalışacağım” diyen Kılıçdaroğlu, “Alacağım o beşli çetelerden ve sizlere vereceğim” dedi. Kılıçdaroğlu, siyasal iktidara “Utanmadan iftira atıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu millet karar vermiş. Yeter milleti ayrıştırdığın, bu milleti soğana mahkum ettin, yeter!” diye konuştu.

‘HİÇBİR SANDIĞI BOŞ BIRAKMADIK’
Seçim güvenliğini aldıklarını vurgulayan Kemal Kılıçdaorğlu “İlk kez sandıklar konusunda bu kadar tedbir aldık. Hiçbir sandığı boş bırakmadık. Aman nolursunuz gidin demokrasi için, ülkeniz için güzellikler için ve bu ülkeye bahar gelmesi için oyunuzu kullanın. Elinizi vicdanınızı koyun” diyerek oy verme çağrısı yaptı.

‘5’Lİ ÇETEDEN ALIP
SİZE VERECEĞİM’
Kılıçdaroğlu, ayrıca şunları söyledi:

“Sarp’a kadar bir demir yolu yapacağız. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramında en ez asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. 1 yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz. Bütün Suriyelileri en geç 2 yıl içinde Suriye’ye uğurlayacağız. Afganlar da gidecek. Diyorlar ya ‘efendim Bay Kemal gelirse sosyal yardımlar kesilir’, tam tersine sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Beşli çetelerden alacağım o parayı sizlere vereceğim, hiç endişe etmeyin. Çiftçinin ve esnafın borçlarının faizlerini sileceğiz.

‘SÖZÜM VAR, KAVGALARI BİTİRECEĞİM’
Bay Kemal’e milliyetçilik dersi verecek insan anasının karnından doğmadı. 33 askerimiz şehit olduğunda Putin’in kapısına gittiler. Putin ne yaptı kapısında dakikalarca bekletti. Bu mudur milliyetçilik? Benim size sözüm var, 85 milyonun cumhurbaşkanı olduğumda hiçbirinizin yüzünü önüne eğdirmeyeceğim. Benim size sözüm var bu ülkeye baharı getireceğim. Kavgaları bitireceğim. Her kuruşun hesabına vermek benim namus borcum.

‘UYUŞTURUCU BARONLARININ
KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM’
Çarşamba Şeker Fabrikası’nı onlar kapar, Bay Kemal açar. 34 yıl sonra yurt dışından şeker ithal ettiler. Şeker fabrikasını kapatıyorsan birileri köşeyi dönsün diye. Benim cumhurbaşkanı olmamı istemeyen iki kesim var: Biri beşli çete, ikincisi uyuşturucu baronları. Söz verdim uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Gencecik evlatlarımızın zehirlenmesine izin vermeyeceğim. Evlatlarımızı korumak boynumun borcudur. İlk kez sandıklar konusunda bu kadar çok tedbir aldık. Elinizi vicdanınıza koyun, sandığa gidin.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.