Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

YEDAŞ EKİPLERİNDE ‘BAYRAM’ MESAİSİ!

YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, “641 arıza onarım personeli, 232 araç, 76 nöbetçi amir, 40 kişilik şebeke yönetim merkezi, 12 adet jeneratör ile ekiplerimiz hazır” dedi

YEDAŞ EKİPLERİNDE  ‘BAYRAM’ MESAİSİ!
REKLAM ALANI
23 Haziran 2023 18:14

YEDAŞ; Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop’ta Kurban Bayramı tatili boyunca nöbet sistemi ile mesailerinin başında olacak. 3 milyondan fazla müşterinin daha huzurlu ve keyifli bir bayram geçirmesi amacıyla tatil boyunca ekip, ekipman ve ilave araçları ile sahada olacaklarını bildiren YEDAŞ, SCADA sistemiyle şebekenin ölçüm, izleme ve kumanda faaliyetleri 24 saat kontrol edileceği bilgisini verdi.

ŞEBEKEYE UZAKTAN MÜDAHALE
Sorumluluk bölgesi genelinde yaklaşık 85 bin 300 bin km hat uzunluğuna sahip YEDAŞ, devreye aldığı SCADA sistemiyle şebekeyi uzaktan izleyip kontrol ediyor ve arıza durumunda elektrik kesintisine en yakın ekiple zamanında müdahale sağlıyor. YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, elektriğin sıradan bir günde bile hayati önem taşıdığını, hizmet bölgesindeki tatil beldelerinde enerji tüketim yoğunluğuna karşı vatandaşlara mağduriyet yaşatmamak için var gücüyle çalıştığını belirterek 24 saat esasına dayalı çalışmaya devam edileceklerini söyledi.

ACİL DURUM PLANI
Acil durum planının oluşturulduğunu ifade eden Bilgi, “641 arıza onarım personeli, 232 araç, 76 nöbetçi amir, 40 kişilik şebeke yönetim merkezi, 12 adet jeneratör ile herhangi bir arıza durumunda, ekiplerimiz hızlı bir şekilde yerinde müdahale ederek sorunu çözecek. Ekipler gece-gündüz demeden, ilgili tüm elektrik hatlarını düzenli olarak kontrol edecek ve gerekli bakım, onarım çalışmalarını gerçekleştirecek” diye konuştu.

Bayramda planlı bakımların askıya alındığını aktaran Genel Müdür Bilgi, uzaktan izleme sistemleri, çağrı merkezi ve diğer kanallar üzerinden gelen bildirimler doğrultusunda en yakın ekibi yönlendirerek arızanın giderilmesini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.