Dolar 32,6006
Euro 34,7750
Altın 2.414,63
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

‘YENİ BARINAK’ SEVİNDİRDİ!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun talep sonucu Mert Plajı’nda başlattığı yeni barınak projesi, amatör olta balıkçılarını heyecanlandırdı

‘YENİ BARINAK’ SEVİNDİRDİ!
REKLAM ALANI
13 Haziran 2022 21:05

Amatör olta balıkçılığının en yaygın olduğu şehirlerden Samsun’da küçük tekneler için barınak ihtiyacı her geçen gün artıyor. Dereköy ve Belediye Evleri’nin ardından Batı Park’taki barınağın da kapasitesini aşması sebebiyle yeni olta balıkçıları yer bulamıyor. Tekne sayılarının her geçen gün arttığı kentte, yoğun barınak talebini yaşanıyor.

MERT PLAJI’NDA PROJE ÇALIŞMASI
Talebin karşılanarak mevcut barınaklardaki yoğunluğu azaltmayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, yeni barınak yeri seçtiği 20 bin metrekare büyüklüğündeki Mert Plajı’nda proje çalışması başlattı. Mendireği de bulunan alanla ilgili belediyenin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na resmi müracaatta bulunması amatör olta balıkçılarını mutlu etti.

BARINAKLAR İHTİYACI KARŞILAMAYINCA
Plajın amatör balıkçı barınağına dönüştürülmesine yönelik proje çalışması başlatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Batı Park Olta Balıkçıları ve Su Sporları Derneği Başkanı Kadir Tercanlı, kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti. Barınak konusunda yoğun taleple karşılaştıklarını ifade eden Tezcanlı, “Barınaklarımız artık ihtiyaca ve talebe cevap veremiyor. Büyük bir rağbet söz konusu. Durumumuzu ve talepleri sayın başkanımıza ilettik. Kendisi de hemen harekete geçerek sahillerde inceleme yaptırdı. En uygun alan için Mert Plajı belirlenerek proje çalışması başlattı. Zemin etüdü incelemesinin ardından amatör balıkçılar için uygun bir yer olduğuna kanaat getirilirse bizim için yer yapılacak. Şuan bu çalışmaları bekliyoruz. Mert Plajı yapılırsa hem çok büyük rahatlama hem de Samsun’a yakışan bir yer olacak” dedi.

BALIKÇILAR MUTLU
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla Batı Park Barınağı’nın amatör olta balıkçılığının gözdesi haline geldiğini anlatan balıkçı Turgay Külle, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir, bizim için bir şeyler yapınca burası kıymete bindi. Bir de insanlar stres ve sıkıntıdan uzaklaşmak için tekne alıp denize açılmak arzusunda. Dolayısıyla herkes buradan yer almak istiyor. Ama yerimiz yok. Mert Plajı, barınağa dönüştürülürse mükemmel olacak. Hem yükümüz hafifleyecek hem de talep karşılanmış olunacak. Başkanımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.