Dolar 32,5978
Euro 34,7995
Altın 2.405,78
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Yeni bir başlangıcın ilk adımı

CHP İlkadım İlçe Başkan Adaylığı Tanıtım Toplantısında adaylığını açıklayan Av. İsmail Can Serter; “Değişimi sağlamak, örgütümüzü birleştirmek için Cumhuriyet Halk Partisi 5. Olağan Kongresinde İlkadım İlçe başkanlığına adayım” dedi

Yeni bir başlangıcın ilk adımı
REKLAM ALANI
12 Ocak 2020 19:24 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2020 19:50

“MÜCADELE TARZI DEĞİŞİKLİĞİNE DAYANDIRILAN BİR HAREKÂTIN ADAYIYIM”
Ülkemiz, mevcut iktidar tarafından, inatla ve iflah olmaz bir biçimde karanlık bir tünele sokulduğunu söyleyen  CHP İlkadım İlçe Başkan Adayı Av. İsmail Can Serter; Yağmur berekettir; yağmur fidan yeşertir; bugün fidanlarımızı yeşerttik 26 Ocak’ta sandıkta bu fidanları ağaca, ormana çevireceğiz. 17 yıllık faşist, yıkıcı ve baskıcı düzene rağmen partimizi yalnız bırakmamanız, sizin yarınlara ne kadar umutla baktığınızı gösteriyor. Burada olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi arz ediyorum. Ülkemiz, mevcut iktidar tarafından, inatla ve iflah olmaz bir biçimde karanlık bir tünele sokulmuştur. Bu karanlık tünel tüm milletimizi, her yurttaşımızı en yüksek seviyede etkilemiş, milli onuru, yurttaş bilincini ve diğer tüm değerlerimizi yozlaştırmıştır. Bu yozlaşma öyle bir hal almıştır ki, mücadele tarzımızı değiştirmemiz şart olmuştur. Peki mücadele tarzımızı nasıl değiştireceğiz ve bu tarzımız nasıl olmalı? İşte ben bugün burada sağlam temelleri ‘mücadele tarzı değişikliğine’ dayandırılan bir hareketin adayıyım” dedi.


“YENİ BİR BAŞLANGICIN İLK ADIMI”
31 Mart Seçimleri milletimizin bu karanlık tünelden çıkmasını sağlayacak mücadele yöntemini öğrettiğini belirten Serter; 31 Mart’ta milletimiz bize yeni bir mücadele tarzı ve yeni bir hareket öğretmiştir. Bu hareketin adı “Değişim hareketidir direniş hareketidir gençlik hareketidir.” Değişimi sağlamak, örgütümüzü birleştirmek ve için İşte bu nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi 5. Olağan Kongresinde İlkadım İlçe başkanlığına adayım. Bu adaylık İlkadım için yeni bir başlangıcın ilk adımıdır. Bu ilk adım değişimin ilk adımıdır. Bu ilk adım umudun ilk adımıdır. Her birinizin evinde bir Can var; bu Can oğlunuz, kızınız, kardeşiniz, yeğeniniz hatta komşunuzun çocuğu olabilir. Bu Can’a doğduğu günden beri millet sevgisi, bayrak sevgisi, vatan sevgisi öğrettiniz. Siz bu Can’a Atatürk devrimlerini Mustafa Kemal Atatürk sevgisini öğrettiniz. Şimdi O Can büyüdü; bedel ödemek istiyor. O Can, size olan borcunu ödemek istiyor, O Can üstümüze çöken karanlığa karşı yürümek hep beraber karanlıkları aydınlığa çıkarmak istiyor” dedi.
“ASLA KULİS YAPMAYACAĞIM”
Açıklamalarına şu şekilde devam eden Serter; “Dikkat ederseniz bütüncül bir hareket tarzı benimsiyorum. Bunu çok uzun zamandır düşünüyor ve planlıyorum. Şunu sordum kendime İlkadım’ın her bir üyesinin, her bir delegesinin elini nasıl tutarım, nasıl omuz veririm, nasıl bütüncül bir hareket tarzı benimserim? Bu anlamda devrim niteliğinde çalışmalarım ve bir programım var. Üye olsun delege olsun. Asla be asla sizleri kongreden kongreye hatırlamayacağım. İlçe başkanlığını bana ve yönetimime layık gördüğünüz anda siz de bu yönetimin bir parçası olacaksınız. İlkadım ile, partimiz ile, ülkemiz ile ilgili her türlü konuyu gerekirse sabahlara kadar konuşup tartışacağız. Alınan her kararda bütün üyelerimizin bir katılımı olacak. İlkadım’ın hiçbir üyesi bu büyük ailenin dışında hissetmeyecek. Bizi biz yapan hepimiz olduğumuza göre, asla ve asla kapalı kapılar ardında ‘sen beni seç ben seni’ kulisleri yapmayacağım. Kapalı kapılar ardında milletvekilliği hesapları yaparak İlkadım ilçesine aday çıkarmayacağım çıkarmaya çalışanlarla asla bir olmayacağım. Ben aslında bugün burada sizlere Ulu önderimin tembih ettiği bir yönetişim şeklini arz ediyorum. Bu noktada sizden katılım ve yönetim noktasında tam destek göreceğime eminim” dedi.
“SİYASETİN KISIRLAŞMIŞ YAPISINI YERLE YEKSAN EDELİM”
İlçe başkanlığına bizi görevlendirdiğinizde mevcut ilçe binamızı değiştirecek çok daha büyük çok daha işlevsel bir binaya geçeceğini vurgulayan CHP İlkadım İlçe Başkan Adayı Av. İsmail Can Serter; “Yeni ilçe binamız idari bir merkez değil kültür ve dayanışmanın adresi olacak; kurslar ve eğitimlerle partilimizi eğitecek bu kente bir anayasa, bu kente bir kalkınma planı hazırlayacağız. Ben hayatım boyunca hiçbir ortamda, şartlar ne olursa olsun yük olmadım. Tam tersi tüm hayatım yük almakla geçti. Partimin yükünü sizlerle beraber sırtlanmak istiyorum. Siyasetin kısırlaşmış yapısını yerle yeksan edelim. Eylemsel, hareketli ve yeri yerinden oynatan bir İlkadım CHP yaratalım. Yıllardır bir nefes görmeyen göğsümüzü hırçın Karadeniz’e karşı açalım, gelin bir olalım diri olalım el ele kol kola omuz omuza verip yeni bir başlangıca yol alalım! Unutmayalım ki partili partilinin rakibi değildir; partili partiliye karşı seçim kazanmaz. Kongre salonuna el ele girecek ve kongre salonundan el ele ayrılacağız” diye seslendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.