Dolar 32,5208
Euro 34,7888
Altın 2.418,86
BİST 9.763,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Yeni dönemde ‘PCR’ şartı

6 Eylül’de okullar yüz yüze eğitim için açılacak. Yeni dönem için Kabine toplantısında alınan kararlar ve buna bağlı olarak yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğu getirildi

Yeni dönemde   ‘PCR’ şartı
REKLAM ALANI
5 Eylül 2021 20:31

Bununla beraber toplu taşımada da PCR dönemi başlıyor. Buna göre Covid-19 aşısı yaptırmamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin toplu ulaşım araçlarıyla şehirler arası seyahat yapmak istemesi durumunda negatif sonuçlu PCR testi yapılması gerekli olacakken, yolculuk yapacaklar için 6 kritik madde öne çıkıyor. Öte yandan konser, sinema ve tiyatro gibi toplu faaliyetler için de yeni uygulamalar söz konusu olacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR!

Kabine toplantısında alınan kararlar neticesinde yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yüz yüze eğitim döneminde aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğu getirildi. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre haftada 2 kez yapılacak test sonuçları okul müdürlükleri tarafından kayıt altında tutulacak.

PCR TESTLERİNİ OKUL İDARELERİ KAYIT ALTINA ALACAK

Genelgede başta öğretmenler olmak üzere, kantin çalışanları, öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek kişilerin haftada iki kez yaptıracağı PCR testleri okul idareleri tarafından kayıt altında tutulacak.

KONSER, SİNEMA VE TİYATRO GİBİ FAALİYETLERDE PCR TESTİ ZORUNLU OLDU

Aşıya karşı tereddüt içerisinde olan kesimlerin kaygı ve tereddütlerini gidermeye yönelik bilgilendirme ve rehberlik faaliyetlerine ağırlık verilecek. Bunun yanı sıra 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişiler, konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılırken de negatif PCR testi sunmak zorunda kalacak.

TOPLU TAŞIMADA PCR TESTİ DÖNEMİ

Koronavirüs önlemleri kapsamında 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren koronavirüs aşısı yaptırmamış kişilerden toplu ulaşım araçlarıyla şehirler arası seyahat yaparken negatif sonuçlu PCR testi istenecek.

TOPLU TAŞIMA İLE ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YAPACAKLARI İLGİLENDİRİYOR

Toplu taşımada PCR testi dönemi 6 Eylül Pazartesi’nden itibaren başlıyor. PCR testi uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçları için zorunlu olacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.