Dolar 32,5873
Euro 34,7878
Altın 2.509,51
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

YENİ GERDANLIK

Samsun’un Terme İlçesi’nde geçen yıllarda taşarak sel felaketlerine yol açan Terme Çayı üzerine yapılan yeni köprü açılmak için gün sayıyor

YENİ GERDANLIK
REKLAM ALANI
2 Şubat 2021 18:32

Samsun’un Terme İlçesi’nde geçtiğimiz yıllarda taşarak 3 köprüyü yıkan, şehir merkezi ve tarım arazilerini sular altında bırakan Terme Çayı üzerine 8 milyon TL harcanarak yapılan yeni köprüde sona gelindi.

2 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK
Köprü, çevre düzenlemeleri ve ışık çalışmaları tamamlandığında vatandaşların hizmetine girecek. İlçenin yaşadığı sel taşkınlarını ve trafik sıkıntısını çözecek Fenk Mahallesi Lise Caddesi ile Çay Mahallesi Anafartalar Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan yeni köprü 83 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde.

BAŞKAN KILIÇ: ALNIMIZIN AKIYLA
2019 Haziran ve Ağustos ayında ilçenin büyük bir sel geçirdiğini belirten Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Köprü bugün trafiğe açık hale geldi. Etrafındaki geçiş, yaya yollarının düzenlemeleri var. 5 Şubat ise köprümüz aydınlatması ile ilişkin ihaleye çıkıyoruz. Aydınlatmayı yaptıktan sonra şehrimize yakışır güzel bir köprüyü kazandırmış olacağız. Bu köprü DSİ ile yaptığımız organize çalışma neticesinde Terme Çayı’nın 80 metre genişleme pozisyonunu göz önüne alarak yaptığımız bir köprüdür. Irmağın genişlemesine entegre şekilde köprünün etrafını da bitirmiş olacağız. Bu da aynı zamanda ilçe ilgili taşkın sorununun önüne geçmiş olacak. Çevre düzenlemeleri ve ışık çalışmaları bittiğinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Alnımızın akıyla şehrimize böyle bir eser kazandırdık” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.